Incredibil ce efecte are! Descoperă puterea uluitoare a lui MULŢUMESC!

Încă de când suntem mici suntem învățați să spunem "Mulțumesc!". Mulțumesc este rostit, deseori, mecanic, fără conștientizarea adevăratei puteri pe care o are.

24 nov. 2018, 08:27
Incredibil ce efecte are! Descoperă puterea uluitoare a lui MULŢUMESC!

Acel „Multumesc!” spus din toata inima, cu gratitudine,  are un impact mult mai mare asupra persoanei careia ii esti recunoscator, decat un „Multumesc!” aruncat in aer cu jumatate de gura, mai mult din obligatie decat din placere. 

Studii

Cercetatorii Adam M. Grant si Francesco Gino au studiat impactul pe care il are un „Multumesc!” sincer rostit la locul de munca. Au descoperit, astfel, o crestere cu peste 50% a situatiilor de ajutor intre colegi, dupa ce fiecare dintre ei si-a aratat aprecierea cu alta ocazie.

Intr-un alt experiement, directorul unei organizatii a multumit personal fiecarui angajat pentru contributia pe care o are in companie. Rezultatul? In saptamana urmatoare, vanzarile companiei au crescut cu 50%.

Universitatea din Georgia a realizat un sondaj de opinie ce a adus la suprafata un alt aspect al puterii lui „Multumesc!”. In familiile in care sotii isi arata recunostinta fata de eforturile depuse de celalalt, partenerii s-au aratat mai devotati unul celuilalt, le-a crescut stima de sine si s-au declarat mai fericiti in casnicie. 

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.