INCREDIBIL! Copii ţinuţi peste 10 ani în celule, sub pământ, de o sectă musulmană din Rusia

Descoperire şocantă în Rusia, unde mai mulţi copii cu vârste curprinse între 1 şi 17 ani au fost găsiţi în nişte celule ca de închisoare, săpate în pământ sub o casa unui dement ce conduce o sectă musulmană din Kazan, în provincia Tatarstan, la sud-est de Moscova.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 19:36
INCREDIBIL! Copii ţinuţi peste 10 ani în celule, sub pământ, de o sectă musulmană din Rusia

Unii dintre copiii cu vârste de la 1 la 17 ani găsiţi, practic, îngropaţi de vii, nu văzuseră niciodată soarele. Ei aparţin unei familii de fanatici musulmani, în care fondatorul sectei se crede profet, în ciuda faptului că a studiat Islamul.

Postul de televiziune Vesti a relatat înfiorătoarea poveste a copiilor. Istoria lor incredibilă i-a şocat până şi pe procurorii care anchetează cazul. Cosmopolitul oraş Kazan, cu o populaţie de aproximativ 1,5 milioane de locuitori, situat la confluenţa Volgăi cu Kazanka, este un exemplu de convieţuire între musulmani şi ortodocşi şi a fost, de asemenea, şocat de dezvăluire.

Fondatorul sectei este un bărbat de 83 de ani, Faizrakhman Satarov, care s-a autodeclarat ca fiind „profet” –  fapt ce contrazice principiilor Islamului. El le-a ordonat celor 70 de urmaşi ai săi să rupă orice legătură cu lumea de afară şi să se izoleze în celule săpate în pământ, sub o casă situată în apropiere de oraşul Kazan, la începutul anilor 2000. Anchetatorii au descoperit aproximativ 20 de copii care trăiau acolo.

Procurorii i-au acuzat pe bărbatul „profet” şi pe adulţii sectei de tratament şi abuzuri asupra minorilor care au fost ţinuţi celule, în pământ. Ancheta procurorilor continuă.