INCREDIBIL: Cum să descarci un film ÎNTR-O SECUNDĂ

Visul tuturor internauţilor devine realitate în Coreea de Sud unde autorităţile pun în aplicare un plan de implementare a unui internet 5G, care va fi de o mie de ori mai rapid decât internetul 4G.

RomaniaTV.net
27 ian. 2014, 09:14
INCREDIBIL: Cum să descarci un film ÎNTR-O SECUNDĂ

Coreenii se apropie de momentul când timpul de aşteptare ca o pagină sau un video să se încarce va fi redus la zero. Ministerul corean al Educaţiei, Ştiinţei şi Tehnologiei a anunţat că va investi 1,5 miliarde de dolari pentru dezvoltarea tehnologiei 5G, care va fi suficient de rapidă pentru ca internauţii să poată descărca filme întregi într-o secundă, informează Mashable.com. Tehnologia va fi dezvoltată şi implementată cu ajutorul SK Telecom, Korea Telecom, Samsung şi LG.

Samsung a dat publicităţii, în mai 2013, rezulatele propriilor teste cu tehnologia 5G. Potrivit companiei, s-a reuşit obţinerea unei viteze de 1.056 GB pe o distanţă de doi kilometri. Samsung a anunţat atunci că va continua dezvoltarea tehnologiei şi că speră implementarea ei până în 2020.

Citeşte şi Cât de dependent eşti de internet şi cum să te tratezi

Deşi unele voci, precum publicaţia internaţională Forbes, sunt sceptice privind tehnologia 5G calificând anunţurile companiilor drept „şmecherii de marketing”, realitatea este că tot mai multe regiuni ale lumii dezvoltă reţele de nouă generaţie, explică Mashable.com. Şi Uniunea Europeană priveşte spre viitor şi se pregăteşte de schimbarea spre 5G, potrivit Digital Agenda for Europe.

Vezi şi Circa 75% dintre români cred că sunt multe reclame pe Internet. 28% sunt influenţaţi de mesajele lor