Incredibil, dar adevărat! Cât va ajunge să coste, de fapt, o pâine, începând din toamnă

Războiul Rusiei din Ucraina a adus, din păcate, cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, inclusiv la alimente. Chiar și așa, prețurile vor continua să crească și din toamnă. Iată cât va ajunge să coste o pâine.

13 iul. 2022, 11:46
Incredibil, dar adevărat! Cât va ajunge să coste, de fapt, o pâine, începând din toamnă

Pe fondul creșterii inflației, prețurile au explodat, iar românii s-au văzut nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare la cumpărături, față de anul trecut.

Cât va costa, din toamnă, o pâine, în România

Și, pentru că îngrășămintele folosite pentru agricultură s-au scumpit și ele cu 10-20%, din toamnă o pâine va ajunge să coste mai mult decât în prezent.

Fermierii susțin că îngrășămintele pe care le foloseau până acum nu se mai găsesc sau dacă există, prețul lor este mult mai mare ca în anii trecuți.

Citește și: Cât costă un sejur all-inclusive în stațiunea Elenei Udrea. Preţurile sunt pentru toate buzunarele

Acest lucru afectează evident producția și ulterior apar scumpirile și în magazine. Cerealele se scumpesc din ce în ce mai mult, lucru deloc în avantajul consumatorilor.

Așadar, dacă în 2021 o pâine de 500 de grame ajunsese să coste 5,64 de lei, acum prețul ei e de 7,39 de lei. Totuși, din toamnă, acest produs ar putea ajunge 9 lei, adică cu 2 lei în plus față de prezent.

Cât a ajuns să coste un litru de ulei în marile magazine

Uleiul a devenit un lux pentru români. Preţurile au explodat în marile magazine, iar specialiştii avertizează că acestea vor creşte şi mai mult în toamnă.

Pentru un litru de ulei, românii au ajuns să scoată din buzunare chiar şi 17 lei. Cu aceşti bani, anul trecut se putea cumpăra mai multe sticle.

Românii au fost şocaţi să vadă că un litru de ulei a ajuns să coste 17 lei în marile magazine.

„Mama, 17 lei! Eu cred că este greșit prețul ăsta.”, a fost reacţia unui român aflat la cumpărături într-un supermarket.

Reprezentanții Asociației pentru Protecția Consumatorului sunt de părere că scumpirea uleiului nu este justificată.

Citește și: Prețuri colosale pe mâncare în Năvodari. Sumele depășesc orice imaginație pe litoralul românesc! Cât a putut să ajungă o omletă pentru micul dejun

„Acest preț de 17 lei pe litru este un preț mult mai mare decât prețurilre care se practică în UE. Atâta timp cât nu are pe etichetă mențiunea de primă presă, care e un ulei de o calitate sueprioară, celelalte uleiuri sunt identice din punct de vedere al calității”, a spus Costel Stanciu, reprezentant Asociația Protecția Consumatorului, potrivit stirilekanald.ro.