Prețuri colosale pe mâncare în Năvodari. Sumele depășesc orice imaginație pe litoralul românesc! Cât a putut să ajungă o omletă pentru micul dejun

Prețurile pe litoralul românesc au explodat în acest an. Din ce în ce mai mulți români se plâng că nu-mi mai permit luxul de a merge la mare în România.

10 iul. 2022, 19:12
Prețuri colosale pe mâncare în Năvodari. Sumele depășesc orice imaginație pe litoralul românesc! Cât a putut să ajungă o omletă pentru micul dejun

Prețuri colosale pe mâncare în Năvodari.

Pe lângă faptul că e din ce în ce mai greu să găsești cazare cu condiții decente și bani puțini, acum și pe mâncare, băutură, șezlonguri trebuie să scoți o mulțime de bani din buzunar. Vara acesta, prețurile de pe litoral sunt cu 25% mai mari față de anii trecuți, iar specialiștii spun că situația va deveni și mai catastrofală.

În stațiunea Năvodari, spre exemplu, unde până nu demult își permitea să meargă oricine, e foarte greu să reziști chiar și o săptămână, din punct de vedere financiar. Ar trebui să plătești o grămadă de bani doar pentru micul dejun, ca să nu mai vorbim de prânz și cină.

O simplă omletă la un restaurant din Năvodari te costă în acest an 45 de lei. Dacă vă gândiți ca la prânz sau seara să optați pentru pizza, e bine de știut că a ajuns să fie chiar și 56 de lei la multe localuri. Iar o porție de paste, mâncarea favorită a multor turiști, se vinde cu 62 de lei. Aceste prețuri sunt pentru Năvodari, însă cea mai de fițe stațiune de pe litoralul românesc este Mamaia. Acolo prețurile sunt mult mai mari.

Citește și Cât costă o porţie de hamsii pe litoralul românesc în această vară. Preţurile au explodat la toate produsele şi serviciile

Preţuri colosale pe plaja 3 Papuci din Constanţa. Cât a putut să plătească un turist pe o bere la draft

Plajele Modern şi 3 Papuci erau pline de turişti veniţi de pretutindeni în anii trecuţi. Erau foarte aglomerate, mai ales că preţurile erau destul de rezonabile. Acum nu mulţi se mai pot apropia. Plajele au ajuns să facă concurenţă serioasă celor din Mamaia.

În caz că vă întrebaţi cât de mult au crescut preţurile, e bine să ştiţi că o bere la plaja Modern sau 3 Papuci a ajuns să coste 13 lei, în timp ce acum câţiva ani era doar 7-8 lei. Berea la sticlă e şi mai scumpă, românii ar trebui să scoată din buzunar 18 lei.

La barurile de pe plajă găsiţi, bineînţeles, şi alte băuturi care pot fi mai pe placul vostru. Sucuri, vinuri, tot felul de băuturi alcoolice sau cocktail-uri. Pentru o sticlă de vin preţurile pornesc de la 60 de lei şi pot ajunge până la 250 de lei.

Citește și Prețuri colosale pe litoralul românesc în această vară. Cât costă să închiriezi un șezlong o zi în Mamaia, Vama Veche sau Eforie