Incredibil, dar adevărat! Nu doar în Parlamentul României se poate mânca decent cu bani puțini. Locul unde un meniu costă doar 7 lei

Nu doar în Parlamentul României se poate mânca decent pe bani puțini. Deși pare greu de crezut, există un loc în care se poate mânca extrem de bine cu doar 7 lei.

08 mart. 2024, 12:07
Incredibil, dar adevărat! Nu doar în Parlamentul României se poate mânca decent cu bani puțini. Locul unde un meniu costă doar 7 lei
Incredibil, dar adevărat! Nu doar în Parlamentul României se poate mânca decent cu bani puțini. Locul unde un meniu costă doar 7 lei

Nu doar în Parlamentul României se poate mânca decent cu bani puțini. Acest loc este în orașul Cluj Napoca și de mai bine de un an este frecventat zilnic de mii de studenți care vor să își potolească foamea, după ce și-au tocit coatele pe băncile facultăților.

Citește și Doi tineri români trăiesc o viață ca în povești, după ce au găsit un job în Laponia. ”Se câștigă între 2.500 și 4.500 de euro. A trebuit să iau decizia în 24 de ore”

Nu doar în Parlamentul României se poate mânca decent cu bani puțini

Nu este vorba despre un retaurant, ci despre cantina Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj care și în acest an continuă să aibă un meniu ce costă doar 7 lei. Este vorba despre ”Meniul Student”, un concept introdus anul trecut care s-a bucurat și se bucură de un real succes în rândul studenților.

Deși costă doar 7 lei, ”Meniul Student” este diferit în fiecare zi, iar mâncarea nu doar că este comestibilă, ci este extraordinar de delicioasă, spun studenții.

De exemplu, pe 5 martie, cei care au ales să cumpere acest meniu au serit o supă de roșii cu orez care a costat 3,5 lei și piept de pui cu sos curry și orez basmati care de regulă costă 10 lei.

Acestui meniu i-a fost aplicată o reducere, iar studenții care au optat pentru el au scos din buzunar în cele din urmă suma de 7 lei, potrivit știridecluj.ro.

Cu toate acestea, cantina UMF Cluj are și meniuri puțin mai scumpe cu două feluri de mâncare și salată care costă între 17-18 lei.

Preţuri de cantină studenţească la restaurantul parlamentarilor

Preţurile de la restaurantul parlamentarilor s-au mai majorat după pandemie, dar meniurile rămân pentru toate buzunarele, nu pentru salariile şi indemnizaţiile speciale ale aleşilor.

Nu multă lume știe faptul că aleșii statului plătesc un preț infim pentru mâncarea de zi cu zi la restaurantul parlamentarilor. În timp ce la raft alimentele se scumpesc pe zi ce trece, parlamentarii au parte de un adevărat răsfăț culinar pe care plătesc câțiva lei. Cum arată meniul aleșilor statului și care este cel mai scump preparat.

Meniul din Parlamentul României a fost mereu un subiect controversate. Nici nu este de mirare, având în vedere că, multă vreme, parlamentarii au fost cei care mâncau foarte bine pe bani puțini.

În urmă cu doi ani, imediat după pandemie, prețurile de la restaurantul Parlamentului României erau ireal de mici. Aleșii statului plăteau 2 lei pentru o porție de ciorbă și 5.7 lei pentru o ciorbă de fasole.

De atunci, timpul a trecut, iar prețurile la alimente au crescut. Românii abia dacă pot trăi de la o lună la alta, dar se pare că de aleșii statului nu simt asta. Nici nu ar avea cum, având în vedere că zilnic se răsfață cu preparate pentru care plătesc un preț infim.

La restaurantul din Casa Poporului, totul se calculează la virgulă. Toate preparatele au prețuri cu zecimale. De exemplu, o salată însoțită de o chiflă costă 22,8 lei.

La Palatul Parlamentului se servește una dintre cele mai ieftine mâncăruri din București
La o privire de ansamblu, întregul meniu de la Casa Poporului este unul cu prețuri foarte mici. Niciunde în București nu se mai găsesc altfel de preparate la un preț așa competitiv.

În ciuda faptului că primesc salarii mari, parlamentarii nu scot din buzunar bani mulți pe mâncare. Meniul este alcătuit în așa fel încât să satisfacă gusturile tuturor și să aibă un preț mai mult decât rezonabil.

Și, totuși, potrivit mediaflux.ro, există și excepții. În meniul de la restaurantul parlamentarilor sunt și preparate mai scumpe. Este vorba de acele preparate mai complexe, precum doradă la grill sau mușchiuleț de porc aromatizat. Prețul acestora începe de la 40 de lei.

Inițial, multă lume este tentată să creadă că de la acel restaurant pot să mănânce doar parlamentarii. Ei bine, nu. Mâncarea este destinată tuturor lucrătorilor de la Palatul Parlamentului. Inclusiv turiștii pot gusta din delicatesele care sunt servite aleșilor statului.

Cei care vor să viziteze Palatul Parlamentului trebuie să scoată din buzunar 94 de lei. Turiștii care au de gând să guste și mâncarea parlamentarilor, ar face bine să evite orele de vârf, atunci când toată lumea merge la masă și este aglomerat.

Potrivit Regulamentului de organizare și funcționare al Camerei Deputaților, în structura Parlamentului funcționa o “Direcție pentru alimentație” care avea mai multe compartimente: Serviciul aprovizionare, Serviciul bucătărie-cofetărie, Serviciul de desfacere (restaurante şi bufete, Compartimentul tehnologic. Principalele atribuții: asigură pregătirea şi servirea mesei pentru parlamentari, urmăreşte îmbunătăţirea aprovizionării unităţilor cu un sortiment complet de mărfuri de calitate, întocmeşte lista de preparate de bucătărie, cofetărie, patiserie şi de bar. Timp de 30 de ani, Direcția de alimentație a livrat zilnic aleșilor neamului produse alimentare la prețuri foarte mici.

Înainte de pandemie, o ciorbă la Parlament costa 3,10 lei (fasole verde) sau 2,75 (borș de legume), un piept de pui la grătar costa 4,50 lei, iar un mic dejun cu ouă prăjite, telemea de vacă şi cartofi prăjiţi costa 7,13 lei. Ultimele prețuri, după pandemie, au fost ceva mai mari, dar tot accesibile. Un meniu cu ciorbă de fasole, iahnie de fasole cu cârnați afumați la grill, salată de varză albă și o chiflă costă 17,1 lei. Meniul cu ciorbă de perișoare de pui, plăcintă cu carne de pui, salată de castraveți, un fruct și o chiflă ajunge la 22,8 lei.

Citește și Care este ingredientul secret pe care să îl pui în fasole ca boabele să rămână întregi. Acest truc vine direct din cămara gospodinelor