Incredibil! Judecătorii au uitat să aresteze un interlop condamnat definitiv în dosarul Cordunenilor

Tribunalul Maramureş, prima instanţă care a judecat dosarul clanului Corduneanu, a emis cu o întârziere de 30 de ore mandatul de executare a pedepsei pe numele unuia dintre interlopi, deşi acesta a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare.

RomaniaTV.net
03 feb. 2020, 12:33
Incredibil! Judecătorii au uitat să aresteze un interlop condamnat definitiv în dosarul Cordunenilor

Mihai Corduneanu, zis Bulă, rudă prin alianţă cu fraţii interlopi de la Iaşi, a fost ridicat de acasă de Poliţie abia a doua zi după ce pedeapsa sa de patru ani a rămas definitivă. Dosarul Cordunenilor a fost finalizat joi, 30 ianuarie, de Curtea de Apel Cluj, transmite adevarul.ro.

Vineri, 31 ianuarie, la aproximativ 30 de ore de la sentinţa sefinitivă de la Cluj, judecătorul delegat de la Tribunalul Maramureş şi-a dat seama de cazul interlopului şi a emis mandatul de executare a pedepsei pe numele lui Mihai Corduneanu. Documentul a fost trimis la 15.01, prin fax, la Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, au precizat surse judiciare.
 
„Bulă“ a fost ridicat de acasă şi va face puşcărie pentru fapte care, în cazul altor inculpaţi, s-au prescris. O faptă este de complicitate la înşelăciune, şi anume că, în 2007-2008, a obţinut credite bancare cu acte false. De asemenea, în 2008-2009, „Bulă“ ar fi şantajat patronul unei săli de jocuri, cerându-i taxă de protecţie.
 
Mihai „Bulă“ Corduneanu mai este judecat într-un dosar aflat pe rolul instanţelor ieşene din 2012, el fiind acuzat de trafic de droguri.

24 dintre cei 27 de membri ai clanului Corduneanu au scăpat de închisoare

În 2016, Tribunalul Maramureș pronunțase pedepse cu închisoare pentru 25 dintre cei 27 de inculpați. Costel Corduneanu primea, atunci, 8 ani de închisoare, în timp ce Vasile Călin era condamnat la 10 ani de închisoare. Dosarul Cordunenilor a fost trimis în instanță în 2010, când majoritatea membrilor importanți ai grupării se aflau în spatele gratiilor.

În timpul procesului, toți membrii importanți ai clanului, fără excepție, au fost eliberați din arest preventiv și s-au întors acasă la Iași. Cordunenii au fost acuzați că s-au organizat pe paliere și au derulat o “vastă activitatea infracțională, de la șantaj, furturi, infracțiuni imobiliare sau bancare, înșelăciune”, scrie Adevărul.