Situație incredibilă în Maramureș! Nouă candidaţi la Consiliul Local au acelaşi nume. Cum vor şti alegătorii pe cine să voteze

Mai mulți candidați cu același nume, din localitatea Oncești, județul Maramureș, dar care fac parte din partide diferite, candidează pentru un loc în Consiliul Local.

RomaniaTV.net
12 sept. 2020, 07:30

Sunt nu mai puțin de nouă candidați în această situație, iar cazul din Maramureș nu este unic în țară, a semnalat Septimius Pârvu, expert în procese electorale la Expert Forum (EFOR).

Septimius Pârvu a aunțat, într-o postare pe Facebook, că după ce a sesizat situația de la Oncești a cerut lămuriri biroului de circumscripție și astfel i s-a confirmat oficial că e vorba de candidați diferiți.

Pe lista PNL și pe cea a Partidului Ecologist Român figurează câte doi candidați cu numele de Ioan Godja, iar pe lista Alianței Electorale Coaliția pentru Maramures sunt chiar trei, toți trei fiind propuși de PSD. ALDE și Pro România au un singur candidat cu acest nume.

Candidații nu se diferențiază între ei prin vreo altă informație suplimentară, ceea ce va îngreuna situația alegătorilor care se vor prezenta la urne și vor dori să-l identifice pe cel pe care vrea să-l voteze.

Nu e singurul caz de acest gen. Există, de asemenea, 11 candidați cu numele Vasile Mariș în localitatea Bogdan Vodă, tot din Maramureș.

Citeşte şi Locuitorii unei comune din Sibiu au de ales între trei Bucşă. Dan Barna susţine că Bucşă al USR-PLUS e „altfel”