Incredibil: Peste o mie de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din Libia, în urma unei revolte

Peste o mie de deţinuţi, majoritatea de drept comun, au evadat sâmbătă dintr-o închisoare la Benghazi, centrul administrativ din estul Libiei, în urma unei revolte, a declarat pentru AFP un responsabil al serviciilor de securitate.

RomaniaTV.net
27 iul. 2013, 20:58
Incredibil: Peste o mie de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din Libia, în urma unei revolte

A fost o revoltă în interiorul închisorii Al Kuifiya, precum şi un atac din exterior. Mai mult de o mie de deţinuţi au evadat. Forţele speciale chemate în ajutor au primit ordinul să nu tragă în deţinuţi„, a declarat acest responsabil, sub acoperirea anonimatului, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Cinci morţi după o revoltă într-o închisoare în Indonezia. 100 de deţinuţi periculoşi au evadat

Potrivit responsabilului, majoritatea lor sunt deţinuţi de drept comun, dintre care cetăţeni africani.

Dar unii dintre ei erau deţinuţi pentru afaceri legate de fostul regim al lui Muammar Gaddafi„, a adăugat el, fără a oferi alte detalii.

Citeşte şi Zeci de deţinuţi şi-au tăiat venele într-o închisoare din Rusia

El a subliniat că forţele de ordine au reuşit să aresteze un număr neprecizat de deţinuţi după evadarea lor. Primul ministru Ali Zeidan a confirmat evadarea. Potrivit acestuia, „locuitori din vecinătate sunt cei care au lansat atacul deoarece nu mai doreau vadă această închisoare lângă casele lor„.

El a adăugat că o listă a deţinuţilor a fost comunicată punctelor de trecere a frontierei şi serviciilor de securitate, pentru a-i opri. Această evadare intervine pe fondul unor tensiuni puternice în Libia după asasinarea unui militant politic vineri la Benghazi. Zeidan a anunţat că graniţa cu Egiptul a fost închisă trecerii călătorilor pentru a-i împiedica pe responsabilii acestui asasinat să părăsească teritoriul, fără a preciza dacă această decizie a fost motivată de evadarea deţinuţilor.