INCREDIBIL! Scandal uriaş de plagiat la Harvard

Scandal uriaş de plagiat la Harvard: 125 de studenţi sunt suspectaţi că au colaborat între ei la redactarea lucrărilor examenului final. 

RomaniaTV.net
03 sept. 2012, 14:59
INCREDIBIL! Scandal uriaş de plagiat la Harvard

Bănuielile au apărut în luna mai, când un profesor a observat că unele lucrări au texte identice. În cursul verii, toate lucrările au fost comparate, descoperindu-se apoi că jumătate dintre acestea sunt scrise la fel, în cea mai mare parte.

Publicaţia Boston Globe că grupuri independente de studenţi par să fi colaborat la o „temă de vacanţă”, ce a fost dată în zilele libere de atunci. Studenţii sunt bănuiţi că au colaborat prin e-mail sau alte mijloace de acest fel, trimiţându-şi unii altora textele, care constau în răspunsuri la întrebările din tema de vacanţă, în vederea susţinerii examenului final, de absolvire.

Aceste practici contravin însă total regulamentului de la Harvard, colaborarea studenţilor la elaborarea unor lucrări fiind permisă numai prin acord special, emis de către coordonatorul lucrării sau de conducerea instituţiei, după caz.

Studenţii care încalcă regulile exigentei universităţi riscă pedepse de la mustrare, pâna suspendarea pe termen de un an universitar din facultate. În cazul de faţă, suspendarea pe 1 an nu li s-ar mai putea aplica, teoretic, studenţilor care au plagiat, pentru că aceştia, practic, au încheiat anul.

În anii trecuţi, conducerea universităţii a iniţiat demersuri în campus privind promovarea onestităţii şi integrităţii academice, însă acestea au fost mai degrabă ridiculizate şi de către studenţi, şi de către unii profesori. Între acestea figura şi un jurământ pe care proaspătul student să îl depună după admiterea lui la universitate. Anul acesta, conducerea de la Harvard s-a gândit la un Cod al onoarei academice.