Incredibil: Tânără de pe vasul de croazieră eşuat, nepoata unei supravieţuitoare de pe Titanic

O tânără care s-a aflat pe vasul de croazieră scufundat în apropierea insulei italiene Giglio este nepoata unei femei care a supravieţuit naufragiului Titanicului, în 1912.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 20:28
Incredibil: Tânără de pe vasul de croazieră eşuat, nepoata unei supravieţuitoare de pe Titanic

Valentina Capuano, 30 de ani, se numără printre miile de persoane care au scăpat cu viaţă de pe nava de croazieră Costa Concordia, dar cazul ei este unul deosebit: bunica sa a supravieţuit scufundării Titanicului în Oceanul Atlantic, pe 14 aprilie 1912.

„Este ca şi cum s-ar repeta istoria, a fost groaznic, sunt într-adevăr şocată”, a declarat tânăra italiancă. Bunica sa, Maria, i-a povestit experienţa pe care a trăit-o la bordul Titanicului.

Bunica Maria a fost marcată pe viaţă de pierderea fratelui ei mai mic Giovanni, care emigrase la Londra la 25 de ani. Giovanni lucra pe Titanic ca ospătar şi se gândea să se mute în Statele Unite.

La un secol de la scufundarea pachebotului Titanic în 1912, tragedie soldată cu circa 1.500 de morţi, vasul de croazieră Costa Concordia s-a scufundat parţial vineri seară, în apropierea insulei italiene Giglio.