INCREDIBIL: Turnurile gemene învăluite în „fum”, cu cinci luni înainte de prăbuşire

Katie Weisberger, studentă la fotografie la Universitatea din New York se întorcea la şcoală de la părinţii săi din Richmond, Virginia. Avea la ea un aparat Nikon pe film şi tocmai zbura deasupra turnurilor gemene.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 18:28
INCREDIBIL: Turnurile gemene învăluite în „fum”, cu cinci luni înainte de prăbuşire

Fotografia, care a fost developată la un laborator, este o poză landscape care surprinde straturile albastre ale cerului, străpunse de raze roşiatice şi un ocean de nori albi care învăluia întregul oraş mai puţin cele două turnuri World Trade Center. După acel zbor, a pus fotografiile deoparte până în septembrie, scrie romanialibera.ro.

Weisberger era pasionata de fotografie. Şcoala îi cizela talentul şi îi forma simţul fotografic. Ceea ce a determinat-o să facă fotografia în acel moment a fost un răsărit splendid în New York, în mijlocul lunii aprilie.

Era foarte devreme şi îmi aduc aminte că era minunat, priveam răsăritul şi făceam fotografii. Nici nu mi-am dat seama că am făcut acea poză, era pe negativ” îşi aduce aminte Weisberger.

Acea imagine a turnurilor gemene, ridicându-se deasupra unui ocean de nori a fost prezentată şi de CNN în documentarul „Speranţe şi îndoieli la Ground Zero” şi în cartea lui Hartford Courant „Omul în cădere” (Falling Man). Coperta volumului a fost fotografia lui Weisberger.