Incredibil! Un bărbat a fost în comă vreme de 35 de ani. „Am adormit la 22 de ani și m-am trezit la 58”

Un bărbat din Spania a stat 35 de ani în comă. Acesta a adormit pe când era doar un tânăr în floarea vârstei și s-a trezit un om bătrân. Dramatica situație a fost cauzată după o căzătură de la șase metri.

11 nov. 2021, 16:39

Un bărbat din Spania, pe nume Manel Monteagudo a trecut printr-o experaiență extrem de bizaraă și traumatizantă care i-a marcat întreaga viață. Aceasta a intrat în comă în 1979, pe când era un tânăr de 22 de ani și avea să se mai trezească abia la vârsta de 58 de ani.

Starea de comă profundă a fost cauzată de o căzătura de la o înălțime șase metri, incident ce a avut loc pe o navă comercială, unde spaniolul lucra.

Când a edschis ochii după mai multe de trei decenii, în 2014, lumea i se părea un loc desprins din cărțile de science-fiction.

Și-a dat seama destul de repede că trăiește într-o altă lume: nu știa că există internet, televizorul era cu totul diferit față de cel pe care-l cunoștea el cu doar două canale și nu știa la ce folosește telecomanda.

Apelurile video i se par desprinse din filmele SF, iar când a auzit că Spania a câștigat Campionatul Mondial în 2010, a întrebat sarcastic dacă ceilalți fotbaliști erau „șchiopi”.

Un alt șoc puternic a fost acela când s-a privit în oglindă și a văzut că a îmbătrânit cu 35 de ani, iar chipul său nu mai avea nimic din tinerețea pe care o știa.

Mircea Badea a fost în comă. Dezvăluirile făcute de prezentator: „Am avut nişte probleme mari de tot”

A avut nevoie de terapie pentru a putea vorbi și a merge din nou, iar când s-a uitat în oglindă a avut un șoc: ”Nu, acesta nu sunt eu, acesta este un bătrân, eu am 23 de ani”, și-a amintit el.

Un bărbat a stat în comă 35 de ani: „Când m-am trezit, tatăl meu murise deja”

Manel începuse să lucreze ca marinar încă de la 14 ani, mai întâi în sudul Africii, apoi apoi în marina comercială spaniolă, iar la vârsta de 17 ani, s-a mutat în Germania, în căutarea unor condiții economice mai bune.

Ziua fatidică, ce avea să-i schimbe întregul curs al vieții, a fost data de 28 februarie 1979, pe când avea doar 23 de ani și era înrolat pe o navă comercială germană ce a părăsise Bremenul, atunci Manel a căzut, s-a lovit puternic la cap și a intrat în comă.

În primele luni a stat într-un spital din Irak, apoi a petrecut câțiva ani într-un spital din Coruña și, în cele din urmă, a fost adus acasă.

O tânără din Iaşi a înghiţit 60 de pastile de Paracetamol, după o suferinţă în dragoste. A intrat direct în comă

Abia peste 35 de ani, la data de 15 octombrie 2014, Manlel a deschis ochii. ”Prima mea impresie a fost că accidentul s-a petrecut cu o zi înainte. În niciun moment nu am conștientizat că sunt în Spania.”

”Cheagul pe care îl aveam în cap și pe care îl am în continuare, nu a putut fi îndepărtat, era foarte rău poziționat. I-au spus soției mele că în orice zi puteam să mă trezesc sau să mor,” a povestit bărbatul. Povestea sa a fost relatată, într-un amplu material, de publicația El Mundo.

În tot acest timp i-a fost alături Conchi, iubita din tinerețe, devenită ulterior soție. Femeia nu și-a pierdut niciodată speranța.

„Am adormit la 22 de ani și m-am trezit la 58 de ani, nu a fost ușor”. Totul în jurul lui se schimbase, societatea, tehnologia, medicina, comunicarea, oamenii pe care ii cunostea, până și statutul conjugal.

A fost surprins să afle că nici domiciliul nu mai era același. Soția lui i-a explicat că era dificil să locuiască împreună pentru a avea grijă de el fără să fie căsătoriți, așa că „a adus un preot”.

Mai mult, devenise tatăl a două fete, de 37 și 26 de ani, și la câteva zile după ce s-a trezit, a trăit nașterea primului nepot. Nu a explicat cum a fost posibil, dorind ca unele detalii cu privire la viața sa intimă să rămână private.

„Nu regret absolut nimic, pentru că nu-mi amintesc nimic… Singurul lucru pe care îl regret este moartea tatălui meu. Când m-am trezit, el murise deja și a fost șocant pentru mine, m-a intristat”, a povestit Manel. Mama acestuia încă trăia, dar suferea de demență și s-a stins câțiva ani mai târziu, relatează Antena 3.

Spaniolul a mai povestit că urăște să doarmă și că face acest lucru doar pentru că o cere organismul. Totuși, încearcă să reducă cât mai mult timpul petrecut în pat. El a conchis spunând că soția sa și-a sacrificat toată tinerețea pentru el și este extrem de recunoscător.

 


loading...