Incredibil. Un chinez şi-a vândut un rinichi pentru a-şi cumpăra un IPhone şi un IPad

Cinci persoane din sudul Chinei au fost acuzate pentru rănire intenţionată după ce au cumpărat ilegal rinichiul unui adolescent care a folosit banii, sau cel puţin o parte din ei, pentru a-şi cumpăra un IPhone şi un IPad, potrivit presei oficiale, citate de CNN.

RomaniaTV.net
07 apr. 2012, 11:44
Incredibil. Un chinez şi-a vândut un rinichi pentru a-şi cumpăra un IPhone şi un IPad

Cele cinci persoane, inclusiv un chirurg, i-au îndepărtat rinichiul tânărului în vârstă de 17 ani în aprilie 2011. În prezent, acesta suferă de insuficienţă renală, iar starea lui se agravează, potrivit agenţiei Xinhua.

Unul dintre acuzaţi, pe nume He Wei, a fost descris ca „falit şi frustrat din cauza datoriilor la jocurile de noroc”. Acesta intenţiona „să obţină câştiguri enorme din comerţul ilegal cu rinichi”, potrivit agenţiei. Bărbatul identifica donatorii pe camerele de discuţii pe Internet şi desfăşura operaţiunea la un spital.

Un alt bărbat, Song Zhongyu, chirurg la spitalul provincial din Yunnan, a primit aproximativ 35.000 de dolari în cadrul acestei înţelegeri, în timp ce adolescentul a primit aproximativ 3.500 de dolari, potrivit Xinhua.

Wang i-a spus ulterior mamei lui ce s-a întîmplat, atunci când aceasta l-a întrebat cum a făcut rost de bani pentru produsele Apple achiziţionate.