INCREDIBIL. Victimele accidentului aviatic din Apuseni au fost descoperite din greşeală de către săteni

ACCIDENT AVIATIC. Cei cinci supravieţuitori ai accidentului aviatic au fost găsiţi din întâmplare, după o schimbare de plan. “Hai să intrăm prin pădurea asta!”, a strigat unul dintre săteni pe drumul de întoarcere prin munţi, după ce abandonaseră căutarea victimelor. Restul... e şi tragedie, şi miracol.

23 ian. 2014, 10:41
INCREDIBIL. Victimele accidentului aviatic din Apuseni au fost descoperite din greşeală de către săteni

ACCIDENT AVIATIC. Ultimele detalii cutremurătoare privind operaţiunea de salvare a victimelor accidentului din Munţii Apuseni dezvăluie că răniţii nu ar fi trebuit să fie în viaţă, scrie ziarulring.ro. În cel mai fericit caz, după modul haotic în care au fost organizate căutările, aceştia ar fi putut fi găsiţi abia a doua zi dimineaţă, dar ar fi fost prea târziu. Descoperirea locului epavei a fost o simplă întâmplare, potrivit viceprimarului comunei Horea, Ioan Trif.

„A fost o minune că i-au găsit. Dumnezeu, dacă a vrut aşa, aşa s-a întâmplat, dacă nu voia, să ştiţi că poate îi prindeau zorii zilei şi nu-i găseau. Pădurarul nostru, Gheorghe Lazăr, care este operat pe inimă şi nu a putut să meargă cu noi, i-a sunat pe cei trei eroi şi le-a spus să se ducă în zona aia, că numai acolo ar putea fi. La un moment dat, pe când urcau ei spre locul respectiv, Argentin îmi povestea că au vrut să se întoarcă spre casă, au zis că nu mai are rost, că nu sunt aici dacă toţi spun că sunt la Pasul Ursoaia în partea opusă, şi au început să se întoarcă tot prin acelaşi loc. Atunci, unul dintre ei a zis «Hai să intrăm aici, prin pădurea asta», că era o scurtătură care ieşea la un kilometru şi ceva în drumul de întoarcere spre casă. Când au intrat acolo, au auzit gemete şi strigăte de ajutor. Dacă ei se întorceau tot pe drumul pe care au venit, nu-i mai găseau”, a spus viceprimarul Ioan Trif.