Povestea salvatorilor din munţi spusă chiar de ei: „Mi-am dat foc la maieu ca să se încălzească victimele”

Zvonul prăbuşirii unui avion în Munţii Apuseni a căzut ca un trăsnet asupra locuitorilor din comuna Horea, luni, după amiază, puţin după ora 16.00. Oamenii au aflat de la televizor că, undeva, în zonă, a avut loc o catastrofă. Toată comuna s-a mobilizat, trei dintre săteni devenind eroi.

RomaniaTV.net
23 ian. 2014, 10:02
Povestea salvatorilor din munţi spusă chiar de ei: „Mi-am dat foc la maieu ca să se încălzească victimele”

Gheorghe Trif, Gheorghe Giurgiu şi Argentin Todea sunt primii salvatori care au ajuns la locul unde s-a prăbuşit aeronava, scrie click.ro. Au făcut tot ce au putut pentru a salva răniţii şi au reuşit, astfel, să evite o tragedie şi mai mare. Nici unul dintre ei nu se consideră erou.

„Eram plecat şi când am venit acasă la ora 19.00 soţia mi-a zis că este un avion prăbuşit în zona Munţilor Apuseni, la cabana Ursoaia. Am hotărât să sun la 112 şi să plec în căutare. Prin telefon mi-au făcut legătura cu domnul doctor Zamfir, care mi-a spus că sunt într-o zonă de pădure cu zăpadă de 25-30 de centimetri. Am sunat pe un vecin şi am plecat cu maşina pe deal până unde am putut merge. Ne făcuserăm deja o imagine a locului unde putea fi”, a spus Gheorghe Trif. Cei trei săteni au mers apoi cam trei kilometri pe jos.

Cel mai tânăr dintre salvatori e Gheorghe Giurgiu. Are 33 de ani şi este cel care a rămas să îi îngrijească pe răniţi după ce consătenii lui au plecat cu rezidenta spre maşină.

„Era foarte greu pe drum. Era o ceaţă de nu puteai să vezi la doi metri. Ştiam însă unde să mergem, pentru că vara mergem acolo sus cu vitele. De acasă ne sunau să ne întoarcem, pentru că la televizor se dădeau ştiri că i-au găsit. Nu am renunţat, pentru că nu am avut încredere. Am mers mai departe şi din fericire i-am găsit. Mi-am dat jos geaca şi am pus-o sub copilot, care avea picioarele rupte. Mi-am dat jos maieul şi am făcut un foc ca să se încălzească. Nouă nu ne era frig, pentru că ne încălzisem pe drum”, a afirmat Giurgiu.

 

Vezi restul poveştii aici.