Incredibil: Zeci de ouă de dinozaur, descoperite în centrul unui oraş din China VIDEO

Publicat: Joi, 23 Aprilie 2015 15:06 // Actualizat: Joi, 23 Aprilie 2015 15:06 // Sursa: romaniatv.net

Localitatea chineză Heyuan, care deține deja recordul mondial pentru cel mai mare număr de ouă de dinozaur descoperite pe teritoriul său, și-a îmbogățit substanțial colecția după descoperirea altor zeci de ouă fosilizate, în timpul lucrărilor pe un șantier de construcții, transmit Xinhua și AFP.

Dintre cele 43 de ouă fosilizate de dinozaur descoperite duminică, 19 sunt intacte, a declarat Du Yanli, curator la Muzeul din Heyuan, oraș din provincia Guangdong (sud). El nu a precizat cărei specii de dinozaur îi aparțin aceste ouă, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Cel mai mare dinozaur carnivor din Europa, descoperit în Portugalia

"Ouăle sunt mari, cu diametrul de până la 13 centimetri", a explicat Du Yanli pentru Xinhua. Toate ouăle au fost trimise la muzeu pentru a fi conservate și analizate.

Pe raza orașului Heyuan au fost descoperite aproape 17.000 de ouă de dinozaur începând cu anul 1996. Niște copii care se jucau pe un șantier în 1996 au descoperit primele ouă de dinozaur de la Heyuan.

Citeşte şi Două specii de dinozauri, descoperite în Peninsula Arabică

Muzeul din Heyuan deține în prezent cea mai numeroasă colecție de ouă de dinozaur din lume — 10.008 astfel de ouă, record recunoscut de Guinness. Toate ouăle deținute de muzeu datează de la sfârșitul Cretacicului, de acum 89 până la 65 de milioane de ani, și aparțin mai multor familii de dinozauri, atât oviraptori, cât și hadrosauri.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 apr 18:07
...colecția după descoperirea altor zeci de ouă fosilizate, în timpul lucrărilor pe un Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
23 apr 15:40
...Localitatea chineză Heyuan, care deține deja recordul mondial pentru cel mai mare număr de ouă de dinozaur descoperite pe teritoriul … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
23 apr 15:25
...substanțial colecția după descoperirea altor zeci de ouă fosilizate, în timpul lucrărilor pe un Citește mai departe…   ...
23 apr 15:21
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8375
RON
07 Aug
noapte 20 °
zi 37 °
Ultimele joburi adaugate
24 H