Incredibila poveste a unei femei PARALIZATE complet, care a scris o carte CLIPIND de miliarde de ori VIDEO

Gong Xunhui, o femeie de 62 de ani, care de 12 ani suferă de scleroză laterală amiotrofică (ALS), a scris recent o autobiografie detaliat folosind doar ochii, deoarece aceasta este singura parte a corpului pe care o mai poate mişca.
Claudiu Popa
31 oct. 2015, 14:29
Incredibila poveste a unei femei PARALIZATE complet, care a scris o carte CLIPIND de miliarde de ori VIDEO

Cu toate că din 2006 ea fost imobilizată într-un scaun cu rotile, în ciuda paraliziei aproape complete ea a reușit să scrie o carte de 150.000 de cuvinte despre viața ei, lucru pe care mulţi oameni sănătoşi nu ar putea să-l facă nici măcar într-o viaţă. Mai mult, potrivit Oditty, ea a făcut acest lucru cu singura parte a corpului ei pe care mai are control deplin, ochii ei sau mai exact, clipitul.

Citeşte şi Povestea eroului care nu a trăit decât 100 de minute

Totul a început acum aproximativ trei ani, când familia ei a achiziţionat un dispozitiv de urmărire a ochilor, încercând să folosească acest sistem pentru a comunica și a controla, de asemenea, un calculator. După ce a fost instalat, prima propoziţie scrisă a fost: „Sunt foarte fericită astăzi și după ce o să îmi îmbunătăţesc tastarea cu ochii, probabil voi scrie o autobiografie”.

Un an şi jumătate târziu, având abilităţi de tastare mai bune, ea a inceput sa lucreze la carte, clipind în faţa calculatorului în fiecare zi, de la 8 dimineaţa la 11 seara, scriind aproximativ 3.000 de caractere pe zi. Astfel, şi-a scris amintirile ei din copilărie, viața ei de adult tânăr, cât şi lupta cu boala, deoarece aceasta a lovit-o în perioada maturităţii. Într-un final, în luna noiembrie a anului trecut, după miliarde de clipiri, cartea de 150.000 de cuvinte, intitulat „Frumuseţe îngheţată” a fost gata. Astfel, cartea povestește cei 12 ani în care a suferit de ALS, chiar dacă cei mai mulți oameni cu acestă boală supraviețuiesc între trei şi cinci ani.

După ce a scris cartea, Xunhui a început să interacționeze cu suferinzii de ALS din întreaga lume. În acest mod, ea s-a alăturat mai multor grupuri on-line si a inceput un blog. Mai mult, banii caştigaţi din vânzarea cărţii a vrut să îi folosească pentru a cumpăra aparate de respirat pentru bolnavii care nu mai putea face acest lucru. Din acest motiv, ea a cerut ajutorul oamenilor din jur printr-un anunţ.

Citeşte şi Povestea fetiţei de NOUĂ ANI care a strâns 47.000 de dolari pentru prietena ei bolnavă VIDEO

Sunt un pacient ALS și îmi pot mişca doar capul meu. Tastez cu ochii șase caractere pe minut. În ultimele 10 luni am scris o autobiografie și aș dori să o public. Vreau să folosesc câștigurile pentru a cumpăra aparate respiratorii pentru alţi pacienţii ALS care nu își poate permite acest lucru și sunt în așteptarea morții. Poate să mă ajute cineva să îmi realizez visul?„, a scris femeia pe internet.

Această postare a primit mai multe răspunsuri pozitive, iar la scurt timp un ziar local a preluat povestea. În scurt timp, mai mult de 1.000 de oameni au comandat cartea în avans. După ce familia a mai pus o parte din bani şi administraţia locală o altă parte, s-au tipărit 3.000 de cărți pentru a putea să cumpăra șase aparate de respiraţie artificială.

Boala ALS provoacă moartea tuturor neuronilor din organism, cauzând rigiditate musculară și spasme, agravarea treptat pentru a finaliza paralizie. Anul trecut, oamenii îşi turnau găleţi de apă cu gheață în cap şi se filmau făcând acest lucru pentru a atrage atenţia cu privire la această maladie.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!