Incredibilul moment în care o LĂCUSTĂ renunţă la exoschelet, lăsând în urmă o replică PERFECTĂ FOTO

O lăcustă a lăsat în urmă, pe un fir de iarbă, o replică fină a insectei, în momentul în care şi-a schimbat scheletul exterior, din chitină, pentru a scoate la iveală o nouă îmbrăcăminte. Evenimentul a fost surprins de un fotograf care a asistat pentru aproape o oră la acest fantastic spectacol al naturii.

02 apr. 2013, 20:45

Micuţa insectă a avut nevoie de 40 de minute pentru a renunţa la vechiul exoschelet, în timp ce a rămas agăţată de un fir de iarbă. Adhi Prayoga, un fotograf în vârstă de 41 de ani din Indonezia, a surprins această ciudată transformare chiar în grădina din spatele casei, potrivit The Sun.

Citeşte şi Cel mai temut ucigaş din natură FOTO

Citeşte şi Incredibil: Un bărbat a supravieţuit 20 de zile hrănindu-se cu insecte şi plante VIDEO

„Am observat lăcusta în timp ce era cu capul în jos, legănându-se pe un fir înalt de iarbă. Ea şi-a mişcat cu grijă corpul pentru a se separa de învelişul rămas intact. Ulterior, am văzut cum mai multe furnici erau interesate de mulajul lăsat în urmă de insectă. Am fost uimit de abilitatea micuţelor furnici de a căra carcasa prin iarbă”, povesteşte fotograful întreaga lui experienţă inedită pe care a avut-o la doar doi paşi de casă.

Citeşte şi În Brazilia plouă cu PĂIANJENI VIDEO

Citeşte şi Cum arătau gândacii preistorici FOTO