Încurcătură de proporţii la un liceu din Sălaj! Elevii au primit subiecte greşite la examenul de Bacalaureat

Elevii de la Liceul "Ion Agărbiceanu" din localitatea Jibou, județul Sălaj, au primit subiectele greșite la proba de la Limba română. Nu mai puțin de 14 elevi de la profilul real au primit aceleași subiecte ca și candidații de la profilul uman. 

RomaniaTV.net
25 iun. 2020, 13:21
Încurcătură de proporţii la un liceu din Sălaj! Elevii au primit subiecte greşite la examenul de Bacalaureat

Comisia de Examen de la liceul din Jibou a încurcat subiectele şi în loc să le dea cele de la profilul real, în care aveau de descris opera de comedie, au primit subiectele de la uman, în care aveau de caracterizat un personaj din opera de comedie, scrie sportulsalajean.ro.

Conducerea Centrului de Examen a aflat de incident de la elevi, dar doar după ce aceștia au terminat examenul. A fost anunțată Comisia Judeţeană, iar Comisia Judeţeană s-a adresat Ministerului Educaţiei. Elevii au fost de acord să li se corecteze lucrările și să fie notați după subiectul de la uman, în loc să mai susțină încă o dată examenul. 

Citeşte şi: SUBIECTE LOGICĂ BAC 2020. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la ultima proba de bac

„Nu avem motive să ne ascundem. S-a întâmplat această greşeală la Jibou, elevii însă au fost de acord să se corecteze aşa lucrările, pentru că în rest subiectele erau asemănătoare. Cu siguranţă după ce se termină toată sesiunea de Bacalaureat, Comisia de Examen de la Jibou va fi anchetată şi se vor lua măsurile care se impun. Deocamdată trebuie să ne concentrăm ca totul să se termine cu bine şi elevii să promoveze acest examen”, a declarat Vasile Bulăgrean, inspectorul general din judeţul Sălaj.

În Iaşi însă, au fost alte probleme. O profesoară din comisia de supraveghere a Bacalaureatului de la Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” a fost confirmată cu noul coronavirus.

„Luni a intrat în centru, avea temperatură sub 37,3 şi a semnat pe proprie răspundere o declaraţie conform căreia nu avea pe nimeni în familie bolnav şi nu intrase în contact cu cineva confirmat. Luni seară a început să se simtă rău şi a fost testată”, a spus Antoci.