Incursiune în case „Armageddon”: Cum se pregătesc unii oameni pentru SFÂRŞITUL LUMII

Dacă ar fi să dăm crezare calendarului mayaş, am mai avea vreo trei săptămâni până la Apocalipsă. De ceva vreme încoace, unii oameni care cred în acestă predicţie au început să îşi facă planuri de supravieţuire, care mai de care mai ieşite din comun, unele chiar hilare la prima vedere, şi după ... Apocalipsă.    

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 21:00

Canalul National Geographic a realizat o serie de reportaje cu oameni care au luat în serios prezicerile, din care publicaţia Daily Mail a reprodus câteva dingtre cele care au fost realizate în Marea Britanie. 

Michael Sanderson  trăieşte împreună cu soţia sa şi cu cele două fiice ale lor într-o casă din Hertfordshire, unde şi-a amenajat deja un adevărat buncăr pregătit cu tot ce trebuie pentru supravieţuire, de la hrană, până la arme şi o barcă de salvare – un fel de Arcă a lui Noe.

În „buncărul” lui Michael există în primul rând o cămară plină cu hrană în conserve cu termen îndelungat de expirare. Buncărul are şi ascunzători pe unde se poate ieşi afară în caz de urgenţă, în cel mult 15 minute. Există de asemenea costume de protecţie împotriva unor atacuri chimice sau nucleare.

„Sunt pregătit pentru un dezastru natural. Se întâmplă lucruri rele (pe Pământ, n.r.), casele oamenilor ard, se prăbuşesc, sunt inundaţii … o serie de catastrofe care îi afectează pe oameni total. Dacă nu te trezeşti la timp, eşti un om mort. Oamenii mă întreabă deseori de ce sunt unul dintre cei care se pregăteşte de aşa ceva, iar eu, ca răspuns, îi întreb la rândul meu DE CE NU SE PREGĂTESC ŞI EI”, poveşte Michael.

Dacă ar fi să părăsească şi buncărul în cazul unei catastrofe naturale, şi-ar putea căra provizii de supravieţuire în barca sa pentru cel mult trei luni. „Ca fiinţe umane avem nevoie în primul rând de mâncare, apă şi un loc în care să dormim”, mai explică Michael, care adaugă că se va folosi de toate abilităţile sale de supravieţuire, pe care le-a învăţat ca militar.

Michael este pregătit inclusiv să ucidă ca să trăiască. Asta însă în cazul în care viaţa îi este ameninţată şi legea nu mai funcţionează, provocându-se astfel haos.

Americanca din Londra

Annie Durbin, care trăieşte în estul Londrei, face şi ea parte din acei „preppers”, aşa cum sunt numiţi cei care se pregătesc să facă faţă dezastrelor. Ideea i-a venit în 2011, după nişte revoltele tinerilor care au asaltat localurile de lux din Londra şi au făcut dezastru. Şi-a dat seama atunci cât de periculoşi pot fi unii oameni la care nici nu te-i fi gândit că sunt în stare să provoace atâta rău.

 A început şi ea să îşi facă provizii de conserve, dar în acelaşi timp s-a dotat şi cu o toporişcă. Ea spune că toporişca o face să se simtă „puternică” şi îi dă siguranţă. Este „cuţitul ei de comando”. Din „kit-ul” ei de supravieţuire mai face parte Coranul, pentru că, acum, la Londra, unde a venit din Statele Unite, trăieşte în mijlocul celei mai mari populaţii de musulmani din Marea Britanie.”Nu se ştie niciodată, aşa că e bine să te adaptezi la mediu”, mai spune ea. Şi mai are ceva în kit-ul de supravieţuire: prezervative şi lubrifianţi, pentru că şi în vremuri grele oameni fac sex!”…

Directorul de magazin care se pregăteşte de o furtună solară

Royston Upson, din Surrey nu se gândeşte numai la el, ci şi la alţi oameni cum să supravieţuiască împreună producerii unei explozii solare de proporţii devastatoare. El crede că la un asemenea dezastru se referă şi calendarul mayaş, cu precizarea că ar putea fi vorba atât de un maximum solar, cât şi de un minimum.

 

Deocamdată, activitatea Soarelui este intensă, iar dacă se va produce o explozie, primul lucru care se va întâmpla va fi acela că, practic, lumea se va rupe de lume. Nu va mai fi curent electric, iar toată aparatura modernă şi performantă nu va mai folosi la nimic, susţine Royston. După aceasta, va urma o perioadă de 72 de ore de anarhie, în urma căreia cei care vor supravieţui, s-ar putea întoarce la silul de viaţă preindustrial din epoca victoriană.

Aşa că el s-a dotat, în afară de hrană, şi cu unelte şi obiecte folositoare independente de curentul electric. În jurul lui ar putea strânge câţiva oameni cu care să înceapă să reconstruiască împreună o altă societate.

Pete Stanford vrea să supravieţuiască într-o lume fără lege

Pete Stanford este un trainer pentru dezvoltare personală şi vrea să facă faţă eventualităţii unei societăţi care ar deveni într-o bună zi anarhică, nereglementată de nicio lege.

 El dispune în primul rând de un canoe cu care poate ajunge repede pe insula unde are o ascunzătoare. Are şi un costum special în caz de catastrofă nucleară, biologică sau chimică, precum şi arme pentru a controla şi contracara mulţimile dezlănţuite, cum ar fi cele cu gaze paralizante, cu gaze lacrimogene şi altel asemănătoare.