Încuvinţarea începerii urmăririi penale a lui Nicolae Bănicioiu, discutată marţi de deputaţi

Încuviinţarea începerii urmăririi penale a deputatului Nicolae Bănicioiu pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată va fi discutată marţi, de la ora 11:00, în Camera Deputaţilor.

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 10:29
Încuvinţarea începerii urmăririi penale a lui Nicolae Bănicioiu, discutată marţi de deputaţi

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, ce s-a reunit vineri în şedinţă pentru a discuta această problemă, va da un raport care va fi supus marţi dezbaterii plenului Camerei Deputaţilor.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Scutea, a trimis la Camera Deputaţilor o scrisoare prin care transmite solicitarea DNA în vederea exercitării dreptului de a cere urmărirea penală faţă de deputatul Nicolae Bănicioiu. 

Reacţia lui Nicolae Bănicioiu, după ce s-a trezit cu dosar penal la DNA

„Am văzut cu surprindere comunicatul DNA și vreau să fac următoarele precizări: în primul rând consider acuzațiile vehiculate în presă false și din această cauză doresc să am acces la dosar cât de repede posibil!
Sunt pentru a se ridica imunitatea deoarece nu am nimic de ascuns și cred că totuși clarificarea cât mai rapidă a situației, va fi în interesul tuturor. Inteleg că odată cu începutul campaniei electorale acesta ar fi un subiect care poate ar îngreuna lămurirea lucrurilor și din această cauză am decis că nu voi mai candida! Imi doresc doar aflarea cât mai rapidă a adevărului și sper ca acest demers să nu fie generat de persoane care au ele probleme și probabil , ca să scape au inventat fapte. Voi comunica când voi afla mai multe detalii legate dosar!”, spunea Nicolae Bănicioiu marţi.

loading...