Îndemn al Mitropolitului Ardealului pentru participare la referendum: Hristos a binecuvântat Nunta din Cana Galileii

ÎPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, îi îndeamnă pe credincioşi să participe la Referendumul privind redefinirea familiei, dând ca exemplu pe Iisus Hristos, care a binecuvântat mirele şi mireasa, în Nunta din Cana Galileii.

RomaniaTV.net
19 sept. 2018, 14:00
Îndemn al Mitropolitului Ardealului pentru participare la referendum: Hristos a binecuvântat Nunta din Cana Galileii

„Mesajul nostru este unul foarte responsabil, o chemare sfântă de a ne împlini o obligaţie. Suntem obligaţi ca să răspundem acestei chemări. Şi sunt sigur că acest mare examen, este cel mai mare examen pe care credincioşii creştini, nu numai cei ortodocşi, ci toţi credincioşii creştini din ţară sunt obligaţi să-l treacă, acest examen. Dacă l-om trece, va fi bine pentru noi şi pentru urmaşii noştri. Dacă vom cădea la acest examen, vom suporta mai departe, toate consecinţele. Şi s-a mediatizat, s-au făcut cunoscute urmările în ţările mari, în ţările în care libertatea aceasta exagerată este dusă la rangul de lege. Vor fi pedepsiţi cei care nu vor accepta ceea ce este de fapt o excepţie. Şi dacă este o excepţie, să rămână excepţie, iar noi toţi cei care suntem credincioşi, care ne închinăm Mântuitorului Iisus Hristos, să ne amintim că însuşi Hristos a binecuvântat Nunta din Cana Galileii, l-a binecuvântat pe mire, a binecuvântat pe mireasă”, a spus ÎPS Laurenţiu miercuri, într-un mesaj video publicat pe site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Mitropolitul Ardealului cere ca familia să fie definită în Constituţie, ca fiind formată dintr-un bărbat şi o femeie.

„Să rămână deci în legile fundamentale, în legea fundamentală a ţării noastre, în Constituţie, această menţiune că familia este compusă din bărbat şi femeie, în cadrul căreia vor creşte copiii şi părinţii au obligaţia de a se îngriji de creşterea şi educarea copiilor lor”, a adăugat ÎPS Laurenţiu.

Mitropolitul Ardealului a mai adresat acest îndemn de a participa la Referendumul privind redefinirea familiei şi zilele trecute, în timpul predicilor sale rostite la o mănăstire şi o biserică din judeţul Sibiu.

Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7,00 şi 21,00, Guvernul aprobând în şedinţa extraordinară de marţi actele normative necesare pentru organizarea şi desfăşurarea scrutinului popular.

Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu ”da” sau ”nu” va fi: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.