Indemnizaţii de 75% din salariul de bază pentru angajații firmelor afectate de războiul din Ucraina

Guvernul pregătește indemnizații de 75% din salariul de bază pentru angajații firmelor afectate de război, inclusiv pentru cei ai companiilor asupra cărora ANAF aplică sancțiuni.

24 mart. 2022, 13:55
Indemnizaţii de 75% din salariul de bază pentru angajații firmelor afectate de războiul din Ucraina

Guvernul pregătește acordarea unei indemnizații din partea statului în valoare de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut în Legea bugetului, angajaților care au contractele individuale de muncă suspendate temporar din inițiativa angajatorilor, ca urmare a conflictului din Ucraina, scrie profit.ro.

Citeşte şi: UE îi dă o nouă lovitură lui Vladimir Putin. Statele europene vor cumpăra la comun gaze şi GNL pentru iarna viitoare

Ar beneficia de această prevedere și angajații companiilor care au fondurile sau resursele economice blocate prin ordin emis de președintele ANAF, deci firme asupra cărora au fost aplicate sancțiuni pentru războiul din Ucraina, scrie sursa citată.

Citeşte şi: Preţul carburanţilor a explodat din nou! Cât costă acum un litru de motorină la MOL și Lukoil

Autoritățile estimează că 30.000 de persoane ar fi afectate.

Datele Guvernului arată că cele mai afectate domenii din România sunt: industria metalurgică, industria auto, industria mobilei.