Preţul carburanţilor a explodat din nou! Cât costă acum un litru de motorină la MOL și Lukoil

Petrolul Brent, de referință pe piața europeană, s-a apreciat miercuri cu peste 5%, ajungând la peste 121 dolari / baril. În dimineața zilei de joi, la ora 03:40 (ora României), Brent-ul crescuse deja cu alți 2 dolari pe baril sau 1,7%, până la 123,3 dolari/baril.

24 mart. 2022, 08:42
Preţul carburanţilor a explodat din nou! Cât costă acum un litru de motorină la MOL și Lukoil

Preţul carburanţilor a explodat din nou! Aprecierea prețului petrolului, dezechilibrul dintre cererea și oferta de combustibil diesel de pe piața europeană, dar și intrarea în revizie a conductei prin care Rompetrol și Lukoil importă țițeiul pe care-l prelucrează în România continuă să producă efecte pe piața autohtonă a carburanților.

Preţul carburanţilor a explodat din nou! Cât costă acum un litru de motorină la MOL și Lukoil

După scumpirea cu 4 bani/l de miercuri, Lukoil a majorat cu alți 9 bani, joi prețul motorinei la stațiile din București, de la 7,95-7,98 lei/l la 8,04-8,07 lei/l. Compania care deține rafinăria Petrotel a ieftinit în schimb cu 2 bani/l benzina, pentru a doua zi consecutiv, de la 7,7-7,75 lei/l la 7,68-7,73 lei/l. Și liderul pieței, OMV Petrom, a majorat miercuri seară prețul motorinei în stațiile Petrom din capitală cu 3 bani/l, de la 8-8,09 lei/l la 8,03-8,12 lei, după ce în noapte precedetă o scumpise cu 10 bani/l, scrie Profit.

„Condiții retur benzină sau motorină”, în topul căutărilor pe Google. Românii care au cumpărat carburant în cantități mari încearcă să-și recupereze banii

Peco Online este site-ul prin care poti verifica rapid pretul actualizat al benzinei, motorinei sau GPL-ului din fiecare statie Gazprom, Lukoil, Mol, OMV, Petrom, Socar, BLKOil, CellyRo, Fermierul, MaximCoLtd, Metropoli, Ozana, Petromar, RoOscar, RST, SpielmannOil din Romania. De asemenea, poti cauta cel mai bun pret din jurul tau, din oricare localitate din tara sau de pe orice ruta/traseu. Prețul motorinei în Europa a crescut accelerat în ultimele săptămâni, fiind inflamate și de posibilitatea interzicerii de către UE a importului de țiței din Rusia.

Citeşte articolul integral AICI.