Îndemnul reprezentantului BOR la Ierusalim pentru români: „Faceţi fiecare casă a dumneavoastră un mic Ierusalim al bucuriei spirituale”

Arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Ortodoxe Române la Ierusalim, le transmite românilor de pretutindeni că Paştele reprezintă un bun prilej pentru a se ruga pentru cei care suferă din pricina epidemiei, dar şi că Paştele vine cu bunecuvântare în orice casă în care se aprinde o lumină şi se spune o rugăciune.

RomaniaTV.net
16 apr. 2020, 07:51
Îndemnul reprezentantului BOR la Ierusalim pentru români: „Faceţi fiecare casă a dumneavoastră un mic Ierusalim al bucuriei spirituale”

Fiecare zi reprezintă un dar deosebit pe care Domnul ni-l face nouă oamenilor, dar mai ales sunt zile de sărbătoare specială prin care noi, credincioşii, avem ocazia să petrecem cu bucurie în prezenţa Harului Său. Deşi anul Milei Domnului 2020 a debutat în lume cu unele semne de îngrijorare ce au cuprins încetul cu încetul aproape toate ţările pământului şi ne-am pomenit că sfintele sărbători trebuie să le petrecem închişi în casele noastre, fără îngăduinţa de a ne vizita şi a împărtăşi comuniunea reală, ar fi fost suficient pentru noi, căci multe sunt bunătăţile pe care Dumnezeu ni le arată! Deşi semeni ai noştri au suferit sau încă suferă din cauza molimei care s-a răspândit pretutindeni, Paştele este prilejul de a ne ruga pentru ei şi ar fi fost suficient pentru noi că putem să facem aceasta! Chiar dacă bisericile nu mai sunt deschise temporar tuturor credincioşilor, iar slujbele sunt oficiate doar de clerici, şi ar fi fost suficient pentru noi că putem să facem aceasta!„, arată Arhimandritul Teofil, într-un mesaj transmis Agerpres.

Reprezentantul BOR la Ierusalim a subliniat că nimeni nu este uitat din pomenirile rugăciunilor care se fac în biserică, iar cei care se roagă în casele lor sunt împreună în duh cu întreaga Biserică, transformând familiile lor în mici altare de rugăciune.

Mesajul de Paşti al Patriarhului Daniel: „Să ne rugăm pentru toţi cei ce lucrează cu devotament pentru binele şi sănătatea poporului”

Cu ocazia sărbătorilor pascale, Arhimandritul Teofil îi binecuvântează pe românii de pretutindeni: „Paştele este momentul unic de celebrare a bucuriei biruinţei Domnului şi de învingere a robiei morţii, şi este suficient pentru noi că putem să facem aceasta! Paştele se celebrează cu Lumina Sfântă în Ierusalim, dar străluceşte şi binecuvântează orice casă unde se aprinde o lumină cu rugăciune sfântă, şi este suficient pentru noi că putem să facem aceasta! Primiţi aşadar gânduri bune cu binecuvântări sfinte din Ierusalim şi faceţi fiecare casă a dumneavoastră un mic Ierusalim al veseliei spirituale! Treceţi de la robia păcatelor la libertatea credinţei şi bucuraţi-vă că puteţi face aceasta! Noaptea morţii a încetat prin Înviere, să ne bucurăm şi să ne veselim în această zi de Paşte! HRISTOS A ÎNVIAT şi ne este de ajuns ca să biruim împreună cu El!„, a transmis oficialul BOR.


loading...