India a vaccinat 22 de milioane de oameni într-o zi, cifră record atinsă în cadrul unei campanii

India a vaccinat 22 de milioane de oameni într-o zi cu ser anti-Covid-19, cifră record atinsă în cadrul unei campanii organizată pentru aniversarea premierului Narendra Modi.

18 sept. 2021, 13:32
India a vaccinat 22 de milioane de oameni într-o zi, cifră record atinsă în cadrul unei campanii
India a vaccinat 22 de milioane de oameni într-o zi

India

a vaccinat 22 de milioane de oameni într-o zi. Autorităţile au plasat centre de vaccinare pe stadioane, galerii din magazine, dar şi clinici.

Guvernul indian speră să vaccineze 1,1 miliarde de persoane până la finalul anului, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Zece morţi şi 30 de persoane prinse sub pământ după o alunecare de teren în India VIDEO

India a vaccinat 22 de milioane de oameni într-o zi

Un virus misterios se răspândeşte în India. Panică printre indieni, după ce aproximativ 50 de oameni, majoritatea copii, au murit. Medicii cred că o infecție virală transmisă de țânțari ar putea fi principala cauză a deceselor.

Mulți dintre ei s-au plâns de dureri articulare, dureri de cap, deshidratare și greață. În unele cazuri, au apărut erupții cutanate pe picioare și brațe. Niciunul dintre persoanele decedate nu a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

Decesele din Uttar Pradesh au provocat o avalanșă de titluri alarmante, care au stârnit panică, despre o „febră misterioasă“ care se răspândește în țările din cel mai populat stat din India.

Medicii din câteva dintre districtele afectate – Agra, Mathura, Mainpuri, Etah, Kasganj și Firozabad – cred că dengue, o infecție virală transmisă de țânțari, ar putea fi principala cauză a deceselor, scrie BBC.