India: Cel puţin zece morţi la o sărbătoare religioasă

Accidentul s-a produs în timp ce zeci de mii de credincioşi hinduşi s-au reunit în jurul unui rug pentru a oferi ofrande, în apropiere de Haridwar, un oraş de pelerinaj considerat de hinduşi drept unul dintre cele şapte locuri sacre din India. Mulţimea a intrat în panică pentru că s-au precipitat prea multi oameni pentru a depune ofrandele.

RomaniaTV.net
08 nov. 2011, 09:49
India: Cel puţin zece morţi la o sărbătoare religioasă

Cel puţin zece persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite într-o busculadă produsă marţi, în timpul unei sărbători religioase lângă Gange, fluviul sacru din nordul Indiei, au anunţat organizatorii.

„Zece persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite. Îi îngrijim pe răniţi în spitalul nostru provizoriu, instalat la faţa locului”, a declarat Hemant Sahu, un purtător de cuvânt al organizatorilor.

Accidentul s-a produs în timp ce zeci de mii de credincioşi hinduşi s-au reunit în jurul unui rug pentru a oferi ofrande, în apropiere de Haridwar, un oraş de pelerinaj considerat de hinduşi drept unul dintre cele şapte locuri sacre din India, a precizat purtătorul de cuvânt.

„S-au precipitat prea mulţi oameni pentru a depune ofrandele în focul sacru”, iar mulţimea a intrat în panică, a adăugat Sahu. „Mai multe persoane au căzut. Credem că bilanţul riscă să crească”, a mai spus el.

Haridwar se află la 107 kilometri nord de New Delhi, în locul în care izvorăşte Gangele, în Himalaya.

În India, acidentele înregistrate în timpul unor busculade sunt frecvente, mai ales la locurile de pelerinaj, care atrag sute de mii de persoane.