India: Peste 70 de persoane au murit într-un incendiu de proporţii la un spital – VIDEO

Peste 70 de persoane au murit vineri într-un incendiu de proporţii ce a izbucnit în cursul dimineţii la un spital din Calcutta, în estul Indiei, conform celui mai recent bilanţ furnizat de liderul guvernului din Bengalul Occidental, Mamata Banerjee.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 16:52
India: Peste 70 de persoane au murit într-un incendiu de proporţii la un spital – VIDEO

„Şaptezeci de persoane au murit şi alte aproximativ 90 au fost salvate”, a declarat vicepreşedintele spitalului privat AMRI, S. Upadhayay, precizând că a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cauzele incendiului. Un bilanţ precedent anunţa 60 de morţi.

Am transferat 50 de pacienţi la un spital învecinat. Situaţia este înspăimântătoare„, a comentat directorul brigăzii de pompieri, Gopal Bhattacharya.

Focul care s-a declanşat la 03.00 (23.30 joi, ora României) a pornit aparent din subsolul spitalului AMRI, care are cinci etaje.

La ora locală 11.00, focul era stins aproape în intregime, însă coloane de fum ieşeau în continuare pe ferestrele sparte, în timp ce pompierii încercau să ajungă la pacienţii şi personalul spitalului încă blocaţi în interiorul clădirii.