India şi Japonia, lovite de fenomene meteo EXTREME

Un ciclon puternic, însoţit de rafale de vânt de peste 200 kilometri la oră, a lovit India, lăsând în urmă şase morţi. În acest timp ce Japonia este lovită de cel mai puternic taifun din acest an. Cel puţin 40 de persoane au fost rănite şi sute de mii de oameni au fost evacuaţi din cauza taifunului Vongfong.

13 oct. 2014, 11:25
India şi Japonia, lovite de fenomene meteo EXTREME

Ciclonul Hudhud a făcut prăpăd pe coasta de est al Indiei, unde aproape o jumătate de milion de oameni au fost evacuaţi din calea stihiei şi cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa. Copacii şi stâlpii de electricitate au fost trântiţi la pământ, ceea ce a dus la blocarea mai multor drumuri în zonă.

Ploile torenţiale au dus la alunecări de teren, iar localnicii au fost sfătuiţi să se adăpostească în locuri sigure, în timp ce pescarilor li s-a cerut să rămână la mal. Meteorologii spun că stihia poate afecta vieţile a 11 milioane de indieni şi avertizează că ploi torenţiale din estul Indiei ar putea duce la inundaţii de proporţii.

În Japonia, taifunul Vongfong, cel mai puternic din acest an, a lovit centrul ţării, însoţit de rafale de vânt de până la 180 de kilometri pe oră. Cel puţin 40 de oameni au fost răniţi, peste 300 de zboruri au fost anulate şi sute de mii de oameni au fost obligaţi să-şi părăsească locuinţele.

Aşa arată supertaifunul din spaţiu: ca un uriaş vârtej care acoperă o bună parte a sferei terestre. Însoţit de ploi torenţiale şi rafale de vânt de până la 230 de kilometri pe oră, taifunul va atinge în următoarele zile cea mai mare insulă din sudul arhipelagului nipon.