MAE: Atenţionare de călătorie – taifunul Vongfong se deplasează spre Japonia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățeanii români care se află sau se deplasează în Japonia că au fost emise atenționări de vânt puternic și precipitații abundente din cauza taifunului Vongfong pentru insulele Okinawa, Kyushu, Shikoku și Honshu.

12 oct. 2014, 07:48
MAE: Atenţionare de călătorie – taifunul Vongfong se deplasează spre Japonia

MAE informează cetățeanii români care se află sau se deplasează în Japonia că au fost emise atenționări de vânt puternic și precipitații abundente din cauza taifunului Vongfong pentru insulele Okinawa, Kyushu, Shikoku și Honshu.

Aceste fenomene meteorologice se vor manifesta până în seara zilei de 13 octombrie 2014 în zona insulelor Okinawa, Kyushu și Shikoku și, din seara zilei de 12 octombrie, până la data de 14 octombrie 2014, în insula Honshu, până la nord de Tokyo, reducându-se treptat în intensitate pe măsură ce se deplasează pe insula principală a Japoniei.

De asemenea, au fost emise avertismente de valuri înalte pentru zona de coastă a acestor insule.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățeanilor români, ca înainte de a călători în Japonia, indiferent de zona în care se deplasează, să urmărească evoluția fenomenelor meteorologice pe site-ul Agenției Meteorologice nipone http://www.jma.go.jp/en/warn/  și pe alte site-uri de specialitate.