INDIAN WELLS. Trei români pe tabloul principal, Monica Niculescu joacă în meciul vedetă

INDIAN WELLS. Simona Halep, Monica Niculescu şi Victor Hănescu sunt cei trei români prezenţi pe tabloul principal la ediţia din acest an a turneului de la Indian Wells. Toţi trei vor evolua în sesiunea de vineri.

12 mart. 2015, 12:57
INDIAN WELLS. Trei români pe tabloul principal, Monica Niculescu joacă în meciul vedetă

INDIAN WELLS. Simona Halep şi Monica Niculescu au fost calificate direct pe tabloul principal, în timp ce Victor Hănescu a obţinut accesul după ce a trecut de faza calificărilor. Miercuri noapte, Hănescu (148 WTA) l-a învins pe georgianul Nikoloz Basilaşvili cu 3-6, 6-4, 7-6 (5) şi îl va înfrunta vineri, în primul tur la Indian Wells, pe rusul Mihail Iujnâi (64 WTA). Cel mai bun tenisman român al momentului şi-a asigurat un cec de 10.485 dolari şi 26 de puncte ATP pentru accederea pe tabloul principal de simplu al turneului californian.

În schimb, Simona Halep şi Monica Niculescu sunt deja în turul doi, Simona având liber în primul rund, în timp ce Monica Niculescu a eliminat-o în runda inaugurală pe jucătoarea sârbă Aleksandra Krunic, scor 6-2, 6-1.

Ambele românce vor evolua în sesiunea de seară a zilei de vineri, Monica urmând s-o întâlnească pe liderul mondial, Serena Williams, revenită la Indian Wells după 13 ani. Americanca a boicotat turneul californian ca urmare a faptului că a fost acuzată de blat la un meci jucat cu sora sa, Venus, la ediţia din 2001. Potrivit organizatorilor, meciul Monica Niculescu – Serena Williams se va juca cel mai devreme vineri seara la ora 7, ora locala (ora 5, sâmbătă dimineaţa, în România).

Tot în sesiunea de seara va juca şi Simona Halep, care o va avea ca adversară în turul doi la Indian Wells pe rusoaica Daria Gavrilova.