Indiana Jones de Bosnia a făcut o descoperire uluitoare

Un arheolog sustine ca a facut o descoperire istorica intr-o padure din Bosnia, despre care spune că este dovadaexistenţei unei civilzaţii pierdute.

RomaniaTV.net
13 apr. 2016, 11:04
Indiana Jones de Bosnia a făcut o descoperire uluitoare

Semir Osmanagic a gasit o sfera din piatra langa orasul Zavidovici. Piatra are un continut mare de fier si se crede ca este cea mai veche facuta de om si ca ar putea dovedi existenta unei civilizatii pierdute in urma cu 1.500 de ani.

Supranumit „Indiana Jones de Bosnia”, arheologul a mai facut valva si in 2005, cand a sustinut ca mai multe dealuri din Valea Visoko ar fi de fapt piramide antice interconectate prin tuneluri secrete.

Desi afirmatiile sale au fost ridiculizate de multi, guvenul bosniac a finantat mai multe excavari in zona. „Am aflat ca rade lumea de noi, dar niciun guvern din lume nu ar trebui sa taca in privinta unor lucruri pozitive”, spunea premierul de atunci Nedzad Brankovic.

Pe de alta parte, presedintele Asociatiei Europene a Arheologilor a descris descoperirile de la Visoko drept „o absurditate”: „Exista cateva situri arheologice autentice in acea zona, dar sa spui ca sub ele se afla o structura antica veche de 12.000 de ani este fantezist si oricine cu minime cunostinte de arheologie sau istorie poate sa-si dea seama de asta”.

Dacă Indiana Jones de Bosnia spune că sfera de piatra de langa Zavidovici e dovada existenşei unei civilizaţii antice, alţi arheologi afirma ca este posibil ca aceasta sa fi fost creata in mod natural, prin sedimentare.


loading...