Indice de infectare uluitor în Galaţi. O localitate a trecut de 10 infectări la mia de locuitori

În localitatea Iveşti din judeţul Galaţi indicele de infectare a depăşit 10 la mie de locuitori. Cu toate acestea, doar o parte a localităţii a fost carantinată. 

20 oct. 2020, 15:13
Indice de infectare uluitor în Galaţi. O localitate a trecut de 10 infectări la mia de locuitori

În localitatea Iveşti din Galaţi rata de infectare a ajuns la 10,17 la mia de locuitori. Cele mai multe cazuri de covid se înregistrează pe o stradă din localitatea, stradă care a fost deja carantinată. Menţionăm că localitatea nu a fost carantinată în întregime deoarece pe acolo trece Drumul Național 25.

În zona de carantină menţionată se aplică în mod corespunzător toate interdicţiile şi restricţiile stabilite în perioada stării de alertă, prevăzute în Legea nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările ulterioare şi respectiv H.G. nr. 782 din 14.09.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 septembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, modificată şi completată cu Hotărârea de Guvern nr. 841 din 8 octombrie 2020.

Se stabilesc rute ocolitoare, după cum urmează:

D.J. 255 Izvoarele – Slobozia Conachi – Pechea – ieşire D.J. 251 – Costache Negri – Cudalbi – ieşire D.J. 254 – Griviţa; D.J. 253 Umbrăreşti intersecţie cu D.J. 254 B – Griviţa.
Persoanele care locuiesc în zona de carantină, aflate în alte situaţii decât cele prevăzute la alin. 1, vor putea părăsi zona de carantină numai după ce obţin aprobarea scrisă, semnată de către şeful Centrului Judeţean pentru Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Galaţi, pe baza completării declaraţiei pe proprie răspundere.

În toate spaţiile publice, atât cele interioare cât şi cele exterioare este obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura. Intrarea-ieşirea persoanelor şi vehiculelor în/din localitatea aflată în carantină se va efectua doar prin filtrele instituite de forţele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne;

Este interzisă deplasarea persoanelor aflate în izolare sau carantină în afara domiciliului, reşedinţei, ori adresei declarate pentru izolare/carantină în comuna Iveşti. Monitorizarea respectării acestei măsuri se va efectua permanent prin structurile Ministerului Afacerilor Interne

Este interzisă circulaţia persoanelor şi a vehiculelor în intervalul orar 22.00 – 06.00; excepţie fac bolnavii cronici aflaţi în evidenţele unităţilor sanitare, femeile gravide, urgenţele medicale.

Din cauza numărului mare de infectări, autorităţile urmează să ia noi măsuri. 

Citeşte şi DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE redevine obligatorie. Când trebuie completată


loading...
Partenerii noștri