DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE redevine obligatorie. Când trebuie completată

Din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus, autorităţile au introdus noi măsuri de restricţie. Printre ele se numără şi declaraţia pe propria răspundere. Aceasta trebuie completată de toţi cei care sosesc pe Aeroportul Henri Coandă. 

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 13:18
DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE redevine obligatorie. Când trebuie completată

Toţi cei care se întorc în România trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere. În funcție de zona din care se întorc, oamenii vor fi plasați în autoizolare, carantinați în instituții speciale sau chiar spitalizați.

Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență Bucureşti a hotarat ca din 20 octombrie sa fie suspendata activitatea didactica pentru toate unităţile de invatamant. Toate cursurile se vor desfășura în regim online.

S-a instituit obligativitatea purtarii mastii de protectie pe stradă şi în toate spaţiile publice deschise, incusiv la copiii de 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura.

Cum se protejează românii de coronavirus. 20 la sută folosesc măşti fashion care nu oferă protecţie împotriva virusurilor

De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de prepare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate;

Activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;

Organizarea și desfășurarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte este interzisă;

Măsurile sunt aplicate pentru o perioadă de 14 zile.

Decizia CMSU vine după ce rata de infectare în Capitală a ajuns luni la 3,19 la mia de locuitori.

Reamintim că până marţi, 20 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 186.254 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 134.395 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.400 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Bucureştiul şi judeţul Alba au cea mai mare incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, calculată în ultimele 14 zile, la mia de locuitori – 3,23 – Bucureştiul şi 3,06 – Alba, potrivit raportului transmis de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) la data de 20 octombrie.

O incidenţă de peste 2 la mia de locuitori s-a înregistrat în judeţele Harghita – 2,84, Cluj şi Vâlcea – 2,52, Sălaj – 2,2, Timiş – 2,12, Braşov – 2,09.

Adrian Streinu Cercel, anunţ-şoc despre sfârşitul COVID 19. „Pandemia de coronavirus se va termina în 2023”