Inedit! Cătălin Cherecheş a ales să depună jurământul în Catedrala Episcopală din Baia Mare

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, pr.dr. Cristian Ştefan, a declarat  că primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, aflat în prezent în arest preventiv, a depus prin intermediul unei persoane o solicitare scrisă pentru a depune jurământul de edil în incinta catedralei episcopale din municipiul Baia Mare.

16 iun. 2016, 16:38
Inedit! Cătălin Cherecheş a ales să depună jurământul în Catedrala Episcopală din Baia Mare

„Cererea a fost depusă, ieri ( miercuri) , de o persoană în numele său, în care solicită ca locul de depunere al jurământului, în cazul în care va avea loc, să fie în incinta catedralei episcopale din municipiul Baia Mare. Desigur, Episcopia nu poate refuza această solicitare şi nu ar fi nimic ieşit din comun, doar că locul de depunere al jurământului trebuie aprobat de prefectul județului. Referitor la solicitarea domnului Cherecheş, cred că din punct de vedere religios nu comitem nicio greşeală, iar Biserica aşa cum bine ştim, doreşte îndreptarea păcătosului”, a spus pr.dr. Cristian Ştefan, citat de Agerpres.

Cătălin Cherecheş, primarul ales al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturile exprimate, se află în arest preventiv la Penitenciarul Gherla, fiind cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată.

Echipa de campanie care l-a susținut pe Cherecheş postează frecvent pe o rețea de socializare scrisori adresate din penitenciar de acesta, în care chiar oferă sfaturi şi formele de organizare a viitorului Consiliul local.

De asemenea, câteva tentative de cercetare în libertate, inclusiv pe cauțiune, au fost respinse de Tribunalul Maramureş, respectiv Curtea de Apel din Cluj.