INEDIT! O companie oferă 40.000 de dolari oricui reuşeşte să rezolve un puzzle din imagini satelitare

Publicat: Joi, 12 Mai 2016 09:28 // Actualizat: Joi, 12 Mai 2016 09:29 // Sursa: romaniatv.net

Compania americană de inginerie Draper a lansat un concurs cu premii în valoare de 75.000 de euro, numit "Chronos Data Science Contest". Acesta a fost conceput pentru a încuraja dezvoltatorii să producă noi tehnologii, prin care să poată prelucra în mod eficient masa tot mai mare de imagini captate cu ajutorul sateliţilor plasaţi pe orbita Pământului.

Potrivit Descoperă, pentru competiţie, au fost selectate o serie de imagini realizate pe parcursul unei săptămâni şi care înfăţişează mai multe locaţii din statul american California. În fotografii pot fi observate, printre altele: zone industriale, suburbiile unor oraşe, parcuri auto şi autostrăzi. Toate aceste imagini sunt greu de asamblat cu ochiul liber, datorită nealinierii dintre ele şi, în anumite cazuri, a diferenţelor aproape imperceptibile.

Curajoşii, sau cei care, într-adevăr au cunoştinţe tehnice, analitice şi de programare, trebuie să analizeze mai multe seturi, a câte cinci fotografii, pentru a le sorta şi a-şi ridica, într-un final, premiul.

În cazul în care concurenţii identifică locaţiile folosind baze de date cu imagini satelitare, cum ar fi Google Earth, ei pot utiliza informaţiile pentru a construi imagini mult mai detaliate, uşurându-şi astfel munca.

Compania care organizează concursul speră că, prin dezvoltarea unor tehnologii menite să fie folosite pentru a analiza în mod eficient imaginile satelitare, cercetătorii le vor putea utiliza cu scopul de a soluţiona probleme de ordin global, a căror rezolvare depinde de rezultatele analizelor realizate cu ajutorul unor astfel de fotografii, notează Descoperă.

,,Această competiţie îi va ajuta pe experţi să studieze evoluţia schimbărilor climatice, să anticipeze producerea unor dezastre naturale, dar şi a crizelor din sistemele de sănătate de la nivel mondial. Combinând imaginile satelitare cu informaţiile disponibile în bazele de date, vom putea obţine rezultate ce ne vor permite să luăm decizii mult mai potrivite în situaţii de urgenţă", susţine Kim Slater, coordonatorul echipei care organizează concursul.

Câştigătorul competiţiei, lansată pe data de 29 aprilie, pe platforma Kaggle, va intra în posesia unui premiu în valoare de 40.000 de dolari. Locurile doi şi trei vor fi recompensate cu 25.000 de dolari, respectiv 10.000 de dolari.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
companie orbita Pământului premiu puzzle sateliţi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 mai 09:46
... Compania americană de inginerie Draper a lansat un concurs cu premii în valoare de 75.000...
12 mai 09:37
...Draper a lansat un concurs cu premii în valoare de 75.000 de euro, numit "Chronos Data Science Contest". Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
12 mai 09:34
...Mai 12, 2016INEDIT! O companie oferă 40.000 de dolari oricui reuşeşte să rezolve un puzzle din imagini satelitarejoi, Mai 12, 2016...
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H