Infectat cu coronavirus, Codin Maticiuc dezaprobă măsurile exagerate impuse de autorităţi: Nu sunt de acord să port masca în aer liber

Codin Maticiuc a dezvăluit, în urmă cu câteva zile, că atât el, cât şi familia lui au fost confirmaţi pozitiv la testele pentru noul coronavirus. Actorul din filmul „Miami Bici” a venit, marți, cu o nouă postare, în care critică dur măsurile luate de autorităţile române.

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 21:15

Actorul spune că acest virus este mult mai puţin nociv decât se crede.

În primul rând acest virus există (Jesus Christ nu-mi vine să cred că trebuie să încep cu asta). Există dar este mai puțin nociv și mai puțin transmisibil decât s-a crezut la început. Ca a fost prost evaluat sau că a suferit deja o mutație, greu de spus. TOTUȘI el încă are un procent de victime sigure: oameni în vârstă, oameni cu alte probleme de sănătate. Nu toți au norocul meu și al familiei mele pentru care covid19 a fost cea mai ușoară răceală din viața noastră.

Primul lockdown l-am înțeles. Nu știam cu ce ne confruntăm și trebuia sa ne protejăm. Măsurile de acum însă? Hai sa le discutăm.

E normal sa avem grijă și sa mai apasăm câte o frână pentru a fi siguri ca avem locuri la ATI. Frână înseamnă mască în locuri închise, înseamnă spălat pe mâini, înseamnă anumite norme de distanțare chiar impuse. Până aici cred ca toți cei care știu ca pământul e rotund suntem de-acord„, scrie actorul pe Facebook.

Citeste si Andreea Bălan, internată de urgenţă în spital. Urmează să ajungă pe masa de operaţii

Maticiuc este de părere, însă, că măsurile luate de autorităţi au fost exagerate. Acesta se referă mai cu seamă la faptul că purtarea măştii în aer liber nu este normală.

Cu ce nu sunt de-acord? Cu exagerările în general. Nu sunt de-acord sa port masca în aer liber când ma plimb și sunt singur pe stradă. Dacă ajung la Universitate într-o mare de oameni o sa mi-o pun de îndată singur. Cred ca oamenii în vârstă și cei cu comorbiditati știute ar trebui să aibă chiar mai multă grijă decât ceilalți.

Cu ce nu mai sunt de-acord? Cu măsurile neegale, de legile cu dublu-standard. De ce nu funcționează restaurantele chiar și cu o distanțare rezultată dintr-un procent de ocupare de 50% dar companiile aeriene zboară cu avioanele pline și pasagerii umăr la umăr? Da, vorbesc de cursele spre Istanbul de exemplu unde NU e nevoie de test covid înainte. De ce poți sa ieși la o terasă în aer liber și nu poți merge pe Arena Națională tot în aer liber unde e posibilă orice distanțare imaginabila?„, se intreaba retoric actorul.

Codin Maticiuc nu-si ascunde indignarea faţă de preocuparea exagerata a autorităţilor vizavi de sănătatea românilor atât timp cât după momentul Colectiv acestea nu au luat nicio măsură pentru îmbunătăţirea situaţiei din spitale.

Citeste si Oana Zăvoranu, declaraţie de dragoste, înainte cu câteva zile de anunţul divorţului lui Pepe: „Te iubesc cel mai mult şi tu ştii asta”

Ce nu înțeleg este de unde a apărut această grijă a autorităților pentru sănătate? Sau de când? S-au împlinit de curând 5 ani de la Colectiv și peste 30 de ani la revoluție. Spitalele noastre sunt groaznice. Rezervele nu au băi, infecțiile nozocomiale sunt la ele acasă. UK? Franța? Sa închidă țara căci coronavirus este problema lor unică în sistemul sanitar. Noi de ce nu arătăm dezinteresul obișnuit pentru bolnavi de data asta? Sa înțeleg ca s-a trezit guvernul și cum câștigăm lupta cu covidul se apucă de spitale?

Mi-ar plăcea sa văd mai mult curaj la guvernanții noștri. Și poate deschidere. Să văd cum se întreabă „cum sa facem sa meargă businessurile”. Sa caute soluții. De închis e tare ușor„, conchide Maticiuc.

 

Părerea mea despre covid19 Nu mi-a cerut-o nimeni, poate nu va interesează dar eu mi-o exprim oricum. În primul…

Publicată de Codin Maticiuc pe Luni, 2 noiembrie 2020