Infecţie cu SALMONELLA la grădiniţă. Trei copii de patru ani au ajuns la spital

Infecţie cu salmonella într-o grădiniţă din Cluj-Napoca. Mai mulţi copii s-au simţit rău după ce au mâncat tort la aniversarea unui coleg. Trei micuţi au ajuns la spital, iar analizele au confirmat că au salmonella.

RomaniaTV.net
07 oct. 2014, 14:20
Infecţie cu SALMONELLA la grădiniţă. Trei copii de patru ani au ajuns la spital

Toţi copiii care s-au simţit rău au doar patru ani şi sunt din aceeaşi grupă. Părinţii suspectează că ei s-au îmbolnăvit după ce au mâncat tort adus pentru aniversarea unui alt micuţ. Alerta însă s-a dat prea târziu pentru ca prăjitura să mai poată fi analizată.

Zece copii au lipsit de la grădiniţa din Cluj-Napoca, iar trei dintre ei au fost internaţi în spital şi sunt confirmaţi cu salmonella.

PotrivitRomânia TV, părinţii copiilor bolnavi au făcut plângere la Direcţia de Sănătate Publică. Controalele autorităţilor nu au găsit nimic în neregulă la cofetăria care a făcut tortul.

„Prăjitura a fost ridicată în data de 25 de la laboratorul de cofetărie şi a fost distribuit în data de 26 cu ocazia zilei copiilor. Deci s-ar putea ca şi părintele să aibă vreo vină. Sunt suspiciuni şi în această cauză? Eu nu pot confirma decât pe fapte”, a declarat Mihai Moisescu, director adjunct DSP Cluj.

Ca să evite astfel de infecţii pe viitor, conducerea grădiniţei a decis să interzică aniversările copiilor.

Vezi şi: ALERTĂ la o şcoală din Vâlcea, după descoperirea unui focar de hepatită A