Infecţie urinară: Cauze, simptome, tratament şi prevenire. Când trebuie să mergi urgent la medic

Infectie urinara: Cauze, simptome, tratament si prevenire. Infectia urinara este o afectiune des intalnita. Milioane de oameni se confrunta anual cu disconfort si senzatie de arsura la urinare.  Infectia urinara este cauzata in general de bacteria E.coli. Ea ajunge din tractul digestiv in tractul urinar, si afecteaza vezica si rinichii.Cei mai predispusi la infectie urinara sunt femeile si batranii (indiferent de sex).

RomaniaTV.net
23 feb. 2019, 05:59
Infecţie urinară: Cauze, simptome, tratament şi prevenire. Când trebuie să mergi urgent la medic

Simptome infectie urinara

Trebuie sa mergeti de urgenta la medic daca aveti unul din urmatoarele semne:

– senzatie de arsura la urinare

– urinari frecvente si senzatie de vezica plina, chiar daca ati fost deja la toaleta

– dureri de spate si in zona abdomenului inferior

– urina tulbure, inchisa la culoare, uneori cu sange si cu un miros urat

– febra si frisoane

– greata.

Infectia urinara este mai des intalnita in randul femeilor decat al barbatilor, dar, in cazul barbatilor este mai greu de tratat. Infectia urinara este periculoasa in cazul batranilor si al femeilor insarcinate, precum si in cazul diabeticilor.

Odata ajunsi la medic veti fi chestionati cu privire la cantitatea de lichide baute, la simptomele pe care le aveti, femeile vor fi intrebare ce fel de anticonceptionale folosesc. Apoi vor urma teste de urina, precum si ecografii sau radiografii. Testul urinei va preciza tipul de bacterie care a cauzat infectia urinara, iar ecografiile si radiografiile ii vor permite medicului sa vada daca exista pietre sau orice alte blocaje la nivelul rinichilor sau a vezicii urinare.
Cauze infectie urinara

Specialistii spun ca infectiile urinare sunt cauzate de factori precum:

– sexul: foarte multe femei dezvolta infectii urinare dupa inceperea vietii sexuale. De aici s-a tras concluzia ca bacteriile intra in tractul urinar dupa un act sexual neprotejat. De asemenea, din cauza spermicidelor sau a pozitiilor sexuale pot aparea rani care sa favorizeze infestarea.

– cantitatea de lichide baute: o persoana care nu consuma suficiente lichide este mai predispusa infectiilor urinare decat o persoana care bea multe lichide. Motivul? Vezica urinara nu este indeajuns de plina pentru a se goli complet.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.