Infecţiile urechii la bebeluşi. Cum îţi dai seama că are infecţie la urechi. Când trebuie să mergi la medic

Infecțiile urechii la bebeluși. Infecțiile auriculare sunt foarte comune la bebeluși, așa că toți părinții trec prin această etapă, de îngrijorare și goană după tratamentul cel mai bun. De fapt, aceste infecții sunt atât de frecvențe încât au devenit a două cea mai răspândită afecțiune la copii, după răceală.

RomaniaTV.net
12 oct. 2018, 19:58
Infecţiile urechii la bebeluşi. Cum îţi dai seama că are infecţie la urechi. Când trebuie să mergi la medic

Cam jumatate dintre bebelusi fac cel putin o infectie a urechii pana la prima aniversare. Iar trei din patru copii contracteaza o astfel de infectie pana la implinirea varstei de 3 ani.
Infectiile urechii la bebelusi. Cum iti dai seama ca bebe are o infectie auriculara?

Cel mai simplu mod de a depista o infectie a urechii – sau orice alta problema de sanatate, de altfel – este sa fii atenta la schimbarile de dispozitie ale micutului tau. Daca observi ca bebelusul devine agitat si plange mai mult decat de obicei, inseamna ca este ceva in neregula. In cazul in care face si febra (usoara sau mai severa), ai inca un indiciu important. Infectiile auriculare tind sa apara imediat dupa o raceala sau o sinuzita. Asa ca tine cont si de acest aspect.
Alte simptome ale unei infectii la ureche:

– Bebelusul trage de ureche sau o apuca foarte des cu manuta. Acesta poate fi un semn ca are dureri. Totusi, nu intra in panica de fiecare data cand puiul tau duce mana la ureche; bebelusii se trag singuri de urechiuse in joaca (fara sa aiba neaparat un motiv), asa ca, daca nu observi si alte simptome, nu e cazul sa te ingrijorezi ca s-ar putea sa fie bolnavior.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.