Înfiinţarea unui grup de lucru mixt la nivelul CNMR şi al Ministerului Muncii privind legea adopţiei

O întâlnire de lucru între președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea și Respectarea României (CNMR), Alexandru Cumpănașu, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, și președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a avut loc pe 10 aprilie în cadrul căreia s-a stabilit înființarea unui Grup de Lucru mixt care vizează Legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adopției.

RomaniaTV.net
10 apr. 2018, 11:54
Înfiinţarea unui grup de lucru mixt la nivelul CNMR şi al Ministerului Muncii privind legea adopţiei

Scopul înființării acestui Grup de Lucru este reprezentat de necesitatea existenței unor dezbateri din partea societății civile și furnizarea de feedback și expertiză privind reglementările Legii nr. 273/2004 fiind semnalate lacune la nivelul procesului de adopție și utilizarea de fonduri în mod judicios de către direcțiile de specialitate, ceea ce duce la un sistem defectuos și la crearea unui impediment pentru copiii abandonați care pot beneficia de o șansă la normalitate familială.

„Întâlnirea de astăzi cu doamna ministru Vasilescu și Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție reprezintă un mare pas înainte pentru reglarea la nivelul societății a unor abateri sociale și disfuncții grave. O felicit personal și în numele tuturor colegilor din CNMR pe Olguța Vasilescu pentru promptitudinea și celeritarea cu care abordează această situație gravă a abuzurilor, viciilor legislative și dramei multor copii din România”, a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.