ÎNFIORĂTOR. Un bărbat şi-a pus capăt zilelor de dorul soţiei. Ce se întâmplase cu femeia

Şirul tragediilor pare să nu se mai sfârşească la Botoşani, un nou act suicidal tulburând liniştea cartierului Stejari.

26 mai 2015, 10:51
ÎNFIORĂTOR. Un bărbat şi-a pus capăt zilelor de dorul soţiei. Ce se întâmplase cu femeia

Luni seară, un bărbat de 56 de ani a fost găsit de vecini fără suflare, în boxa blocului în care locuia, scrie monitorulbt.ro. Oamenii au sunat la 112 să anunţe tragedia, la adresa indicată sosind mai multe maşini de Poliţie, Ambulanţă şi de la Medicina Legală. Manevrele de resuscitare nu-şi mai găseau rostul, decesul intervenind de mai mult timp.

Citeşte şi Un băiat de 13 ani a fost găsit spânzurat în podul casei

Înainte de a se spânzura, R.N. a scris un bilet de adio în care arăta că nu mai suportă singurătatea, soţia sa fiind plecată de jumătate de an la muncă în străinătate, lăsându-l pe el să aibă grijă de cei doi copii majori şi de nepoţel. Vecinii aveau numai vorbe bune despre bărbat şi despre familia lui, caracterizându-l drept un om bun, familist, sociabil, iar familia liniştită. Tocmai din acest motiv, oamenii sunt şocaţi de grestul extrem al bărbatului, nevenindu-le să creadă ce a putut să facă.

Citeşte şi Supravieţuire miraculoasă. O femeie a scăpat cu viaţă după ce s-a aruncat de la etajul 4

Specialiştii au atras în repetate rânduri atenţia în privinţa ravagiilor sufleteşti pe care le provoacă separarea familiilor după ce un soţ sau un părinte se rupe din mediul familial, plecând în străinătate, cu speranţa unei vieţi mai bune şi cu asumarea sacrificiului. „Orice pierdere sau separare de o persoană dragă poate fi resimițită ca o pierdere esențială de identitate și de semnificație. Separarea implică un amalgam de emoții foarte puternice dar și o regândire, o reconfigurare a vieții. Pot fi afectate relațiile cu membrii familiei, viața socială, relația cu prietenii. Depresia se instalează pe fundalul sentimentului de copleșire, de lipsă de interes pentru a continua”, susţin psihologii.