Infirmierul italian bolnav de Ebola s-a vindecat

Infirmierul italian care a fost contaminat cu virusul Ebola când lucra în Sierra Leone pentru ONG-ul Emergency s-a vindecat și a părăsit spitalul din Roma în care fusese transferat la mijlocul lunii mai, a anunțat miercuri Ministerul italian al Sănătății, relatează AFP.

10 iun. 2015, 12:57
Infirmierul italian bolnav de Ebola s-a vindecat

Infirmierul, originar din Sardinia, a fost al doilea caz de Ebola din Italia. El a fost spitalizat în aceeași clinică unde a fost tratat primul caz, un medic care lucra pentru ONG-ul italian Emergency în Sierra Leone și care a fost declarat de asemenea vindecat la începutul lunii ianuarie.

Într-un comunicat, ministrul italian al sănătății, Beatrice Lorenzin, a salutat acest caz de vindecare, apreciind că aceasta demonstrează ”excelența sistemului de sănătate italian’.

‘După ce am aflat că pacientul era pozitiv la acest virus, datorită unei excepționale colaborări internaționale, am reușit să avem acces imediat la medicamente pentru tratament’, a afirmat dna Lorenzin, potrivit Agerpres.

Bărbatul, Stefano Marongiu, a început să prezinte simptome ale bolii la două zile după ce revenise din Africa. Epidemia actuală de Ebola s-a soldat cu peste 11.000 de morți în Africa de Vest și nu a luat încă sfârșit, potrivit experților.