InfoCons: Cât zahăr este, de fapt, în îngheţatele din comerţ. LISTA cu 25 de îngheţate din supermarket

Publicat: Duminică, 07 August 2016 08:29 // Actualizat: Duminică, 07 August 2016 08:29 // Sursa: romaniatv.net

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piața românească, derulat de InfoCons în cadrul consorțiului I.C.R.T. - International Consumer Research &
Testing pentru produse și servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetățeanului consumator să fie facută în cunoștință de cauză. Studiul a fost realizat în perioada 20 Iunie - 25 Iunie 2016, pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip îngheţată existente pe piața românească.

InfoCons a analizat 25 de produse tip îngheţată, pe baza informațiilor de pe etichetă, provenind de la 6 producători / furnizori / distribuitori: Mega Image SRL, Unilever South Central Europe SA, Auchan, Kaufland, SC Lidl Discount SRL, SC Betty Ice SRL. Mărcile cuprinse în studiu sunt: Ballino, Ecorino, Gelatelli, Delhaize, Betty Blue, Auchan, Kaufland, BIG MILK, Napoca, Algida, Calippo, Magnum, Push up, Solero.

CA URMARE A REALIZĂRII ACESTUI STUDIU A REIEȘIT FAPTUL CĂ, ÎN CEEA CE PRIVEȘTE NUMĂRUL DE E-URI, ACESTA VARIAZĂ ÎNTRE 3 ȘI 16 E-URI, anunţă InfoCons. 

Comparativ cu studiul anterior pe aceeași categorie de produse, putem sesiza existența produselor alimentare cu 3 E-uri, în procent de 12%, dar și produsul cu cele mai multe e-uri având în compoziție 16
E-uri.

* 12 % din produsele analizate au în conţinut 3 E-uri;
* 16 % din produsele analizate au în conţinut 4 E-uri;
* 28 % din produsele analizate au în conţinut 5 E-uri;
* 20 % din produsele analizate au în conţinut 6 E-uri;
* 12 % din produsele analizate au în conţinut 7 E-uri;
* 4 % din produsele analizate au în conţinut 9 E-uri;
* 4 % din produsele analizate au în conţinut 10 E-uri;
* 4 % din produsele analizate au in continut 16 E-uri.

88% DINTRE PRODUSELE CE FAC PREZENTUL STUDIU AU SPECIFICAT PE ETICHETĂ TIPURILE DE ALERGENI CE SE POT GĂSI ÎN PRODUS, ACESTEA FIIND: ARAHIDE, ALTE FRUCTE CU COAJĂ LEMNOASĂ, NUCI, OU, LACTOZĂ, LAPTE SAU GLUTEN.

Toate produsele ce fac prezentul studiu au menționat pe etichetă cantitatea, aceasta fiind specificată în grame. Gramajul este menționat în proporţie de 100% din produsele analizate, cu valori cuprinse între 33 - 570 g/produs, volumul recipientului cuprinde valori
între 60 - 1250 ml/produs.

VALORILE NUTRITIONALE sunt menționate pe etichetă în cazul a 100% din produsele analizate: VALOARE ENERGETICA este cuprinsă între 85 - 355 kcal/100g, iar GLUCIDELE au o valoare cuprinsă între 21 - 40.7 g/100g.

În ceea ce privește conținutul de GRASIMI, continutul acestora variază între mai puțin de 0.5 și 20.1 g/100g. "Marele pericol îl reprezintă conţinutul mare de zahăr, pentru că o mare parte din produsele tip îngheţată analizate de inspectorii noştri conţin peste 30 de grame de zahăr la suta de grame, ajungând până la 40g/100g. Dar, se ştie foarte bine că în această perioadă caniculară zahărul este contraindicat, mai ales pentru copii", a precizat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons, într-un comunicat remis la redacţie. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
E-uri Îngheţată inghetata din comert zahar inghetata
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H