Informare meteo. Vânt puternic în toată ţara. Se întorc ninsorile

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, informare meteo de vânt puternic în toată ţara. Vremea va intra într-un proces de răcire, iar la munte sunt aşteptate ninsori.

26 feb. 2021, 16:29
Informare meteo. Vânt puternic în toată ţara. Se întorc ninsorile
Informare meteo. Vânt puternic în toată ţara. Se întorc ninsorile

Informare meteo. Interval de valabilitate: 27 februarie, ora 06:00 – 01 martie, ora 12:00

Fenomene vizate: intensificări ale vântului

Informare meteo. Vânt puternic în toată ţara

Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (26/27 februarie) vântul se va intensifica treptat, la început în nord-est și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (27 februarie) în cea mai mare parte a țării. Duminică (28 februarie) și luni (1 martie) intensificări temporare ale vântului vor mai fi îndeosebi în regiunile estice și în zona de munte.

Se vor înregistra viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali se vor depăși 80…90 km/h.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, vor fi intervale în care va ninge, iar în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopții de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), și pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile.

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Vremea începe să se încălzească în România

Prognoza meteo pentru zilele următoare

PROGNOZA METEO Sâmbătă, vremea se va răci în cea mai mare parte a țării, chiar accentuat în nord-est, unde valorile termice diurne se vor apropia de mediile multianuale, dar în rest va fi în continuare cald pentru această dată. Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 4…5 grade în jumătatea de nord a Moldovei, până la 15…17 grade în Oltenia și vestul Munteniei, iar cele minime se vor situa între -4 și 4 grade.

Înnorările vor fi mai persistente în centrul și nord-estul teritoriului, unde pe arii relativ extinse va ploua, iar mai ales în cursul nopții vor fi posibile și precipitații mixte. În vestul și nord-vestul teritoriului vor fi înnorări, mai ales în timpul zilei, dar numai izolat vor fi condiții pentru ploi slabe, iar în sud, ziua va începe cu cer variabil și local ceață, apoi, în special spre seară și la începutul nopții, înnorările se vor accentua și vor fi averse locale, posibil însoțite de descărcări electrice. La munte, îndeosebi în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, în general cu viteze de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă, îndeosebi din Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, spulberând zăpada.

În București, vremea se va menține caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi spre seară și la începutul nopții, când se vor semnala averse slabe, iar vântul va prezenta unele intensificări. Temperatura maximă, mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Dimineața va mai fi ceață.

Citeşte şi Prognoza meteo lunară. „Babele” aduc vreme schimbătoare în martie 2021

Duminică, răcirea vremii va continua şi se va resimţi cu precădere în regiunile sudice şi în zonele montane, valorile termice urmând a se situa în jurul celor normale la sfârşitul lunii februarie în nord, nord-est şi centru, dar menţinându-se uşor peste cele specifice datei în rest. Pe parcursul zilei, cerul va fi parţial noros, dimineaţa se va semnala pe arii restrânse ceaţă, iar în regiunile sud-sud-estice pe alocuri va ploua slab.

Începând din orele serii, înnorările vor cuprinde treptat cea mai mare parte a teritoriului; în zonele montane va ninge, iar pe arii mai extinse în regiunile nordice, nord-estice şi centrale şi pe spaţii mici, spre dimineaţă, şi în cele sudice temporar vor fi precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de 70…90 km/h la altitudini mari, unde în cursul nopţii va viscoli ninsoarea; intensificări locale vor fi ziua şi în Moldova şi Dobrogea, iar în rest vântul va sufla în general moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în nordul Moldovei şi 13 grade în sudul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse în general între -3 și 2 grade.

În București, deși vor continua să scadă, valorile termice se vor menţine uşor peste cele normale la sfârşitul lunii februarie. Cerul va avea înnorări temporare, ziua trecător va ploua, iar noaptea vor fi posibile trecător precipitaţii mixte. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

Luni, cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei în special în jumătatea de est a ţării, unde local vor fi precipitaţii slabe, mixte, iar la munte, la altitudini mari, predominant ninsori. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 12 grade, iar cele minime, mai scăzute decât în noaptea precedentă, îndeosebi în nord și centru, se vor situa între -6 și 3 grade. Mai ales în cursul nopţii, pe alocuri, se va forma ceaţă.

În București, vremea va continua să se răcească, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 7 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad. Cerul va fi mai mult noros, favorabil trecător precipitaţiilor slabe. Vântul va sufla slab și moderat.