Prognoza meteo lunară. „Babele” aduc vreme schimbătoare în martie 2021

Meteorologii anunţă, în prognoza făcută publică vineri, un început de martie cu temperaturi mai ridicate decât cele normale şi precipitaţii reduse pe tot parcursul lunii viitoare.

19 feb. 2021, 08:54
Prognoza meteo lunară. „Babele” aduc vreme schimbătoare în martie 2021

Prognoza meteo lunară. Directorul ANM Elena Mateescu a precizat și că primăvara se lasă așteptată, astfel că în primele două săptămâni din martie vom avea temperaturi sub media perioadei. Totodată, agricultorii au fost înștiințați de specialistul din cadrul ANM că până la finalul lunii februarie va exista, totuși, un deficit al precipitațiilor.

”Primele 2 săptămâni din luna martie vor fi temperaturi sub norme pentru fiecare săptămână, să nu uităm, însă, că luna martie este prima lună a sezonului de tranziție, o lună capricioasă. Alternanțele de vreme călduroasă, urmată de vreme mai rece, rămân în continuare de interes și din păcate vorbim până la sfârșitul lunii februarie de o tendință spre deficit a cantităților de precipitații, tendință care pare să fie semnalul și pentru prima jumătate din martie.

Prognoza meteo lunară. 
Săptămâna 22.02.2021 – 01.03.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane, anunţă ANM.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, da mai ales în zonele montane din jumătatea vestică a ţării.

Prognoza meteo lunară. 

Săptămâna 01.03.2021 – 08.03.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo lunară. 

Săptămâna 08.03.2021 – 15.03.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Prognoza meteo. 

Săptămâna 15.03.2021 – 22.03.2021

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

 

Prognoza meteo lunară. Vreme rece în februarie fără prea multe precipitaţii. Cum va fi vremea în martie

 

PROGNOZA METEO 19 FEBRUARIE. Ninsoare la munte și precipitații în vestul României. Cum va fi vremea în Capitală

PROGNOZA METEO 19 FEBRUARIE. Sâmbătă, cerul, variabil în extremitatea de nord-vest a țării, va avea înnorări și se vor semnala precipitații, cu precădere pe parcursul zilei, în rest. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte și în Moldova, predominant ploi în Banat și Oltenia și mixte în rest. Pe arii restrânse se va forma polei. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -7 și 2 grade, ușor mai scăzute în depresiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în sud-est. Dimineața și mai ales noaptea vor fi condiții să se formeze ceață.

În București, vremea va fi în ușoară încălzire, astfel încât temperatura maximă va fi de 2…4 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad. Cerul va avea înnorări și, trecător, vor fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab până la moderat. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață.

Duminică, vremea va fi caldă pentru această dată în vestul, nordul și centrul țării, precum și în zonele de deal și de munte și normală termic în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 3…5 grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei şi 11…12 grade în Banat și Crișana, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 4 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -11 grade. Cerul va fi variabil, dar în primele ore ale zilei și noaptea, în zonele joase de relief, mai ales din estul și sudul țării, va fi ceață sau nori de nivel jos. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu unele intensificări pe crestele montane înalte.