Informare meteorologică: Ploi, tunete şi vânt de Paşte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteorologică de vreme rea. În intervalul 14 aprilie, ora 9.00 - 15 aprilie, ora 21.00, instabilitatea atmosferica va fi accentuata.

RomaniaTV.net
13 apr. 2012, 10:20
Informare meteorologică: Ploi, tunete şi vânt de Paşte

ANM anunţă averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în toate regiunile ţării.

În sudul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi de munte, cantităţile de apaă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 de litri pe metrul pătrat.

Sâmbătă, vântul suflă mai tare în jumătatea estică a ţării şi la munte. Până la amiază, mercurul din termometre ajunge la valori normale sau chiar puţin mai mari decât mediile climatologice pentru data din calendar, adică de la 12 grade Celsius în nordul Moldovei, până la 22 grade Celsius în sud-estul Munteniei.

De vreme instabilă au parte şi bucureştenii, mai ales în a doua parte a zilei. La amiază meteorologii prognozează în jur de 20 grade.

Pentru prima zi de Paşte vremea se menţine în general instabilă. Norii acoperă temporar cerul şi lasă averse însoţite de fulgere şi tunete. Izolat, cu cele mai mari şanse la munte, ploile sunt mai însemnate cantitativ. Vântul suflă tare în Dobrogea, dar şi în celelate regiuni, în timpul ploilor. Meteorologii prognozează maxime termice care pleacă de la 11, 12 grade în estul Transilvaniei şi ajung la 20, cel mult 21 grade în sud-estul ţării.

Prima zi de Paşte nu aduce nici bucureştenilor vreme bună. Dimpotrivă, norii acoperă temporar cerul, e posibil să apară şi ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice şi vânt mai alert. La amiază sunt prognozate 18, 19 grade.

Luni, vine cu vreme mai bună în regiunile sudice, unde ploile nu lipsesc. În jumătatea de nord, însă, instabilitatea atmosferică este încă accentuată, aşa că aversele ocupă spaţii mai mari. Izolat, ploile vor fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile cresc uşor în sud şi în est şi ajung la 21, 22 grade chiar în Lunca Dunării, în timp ce în centru şi în nord-vest scad uşor, dar nu sunt mai mici de 14 grade în estul Transilvaniei.

Şi în Capitală, vremea se face mai frumoasă, soarele îşi face loc printre nori o bună parte a zilei, dar trecător vor mai fi ploi de scurtă durată. În aceste condiţii, maxima creşte uşor şi ajunge la 20, 21 grade.