O altă pacientă ar fi fost arsă la Spitalul Floreasca! Ministerul Sănătăţii investighează cazul

Ministrul Sănătăţii, Viorel Costache, a declarat faptul că un alt pacient ar fi fost ars în urma intervenţiei chirurgicale la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Incidentul a avut loc în vara anului 2019, pacientul a fost operat de către un medic rezident şi se află în viaţă.

RomaniaTV.net
07 ian. 2020, 09:42
O altă pacientă ar fi fost arsă la Spitalul Floreasca! Ministerul Sănătăţii investighează cazul
Ministrul Sănătăţii a fost întrebat de către jurnalişti dacă există un caz similar cu cel al femeii care arse în blocul operator, iar răspunsul acestuia a fost afirmativ. 
Avem şi noi aceeaşi informaţie. Investigăm în continuare. Pacientul este, evident, în viaţa şi a fost un eveniment de mai mică dimensiune, dar nu vreau să speculez”, a declarat Victor Costache.

 
Ministrul a spus că toţi pacienţii care au suferit astfel de arsuri trebuie să le semnaleze.

„De asta continuăm să investigăm şi rugăm ca toţi pacienţii care au suferit astfel de arsuri să le semnaleze. (…) Vor fi transmise şi mesaje oficiale din partea Ministerului Sănătăţii şi ANMCS să nu mai folosească off-label astfel de produse şi orice utilizare off-label a unui biocid, a unui instrument chirurgical, poate da naştere la tragedii de felul acesta”, a susţinut Victor Costache.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a prezentat marţi, 7 ianuarie, concluziile controlului efectuat de Corpul de Control al Ministerului Sănătății în cazul femeii care a ars în sala de operație și a murit după câteva zile. Acesta a declarat faptul că femeia a fost diagnosticată greşit cu alergie la iod.
 
„Orice instrument chirurgical sau biocid folsit off-label în sala de operație poate da naștere la tragedii”, a precizat ministrul Sănătății, Victor Costache.