GAFĂ în Moscow Times: „Vladimir PUTIN, în vizită de stat la BUCUREŞTI”

O informaţie relatată de publicaţia Moscow Times conţine o greşeală esenţială ce ar putea trece drept o gafă politică de proporţii. Jurnaliştii publicaţiei au încurcat Budapesta cu capitala României, Bucureşti, când au relatat despre vizita lui Vladimir Putin în Ungaria.

18 feb. 2015, 18:07
GAFĂ în Moscow Times: „Vladimir PUTIN, în vizită de stat la BUCUREŞTI”

Unul dintre pasajele articolului publicat de Moscow Times scrie că „Putin, vorbind la BUCUREŞTI în timpul vizitei sale prezidenţiale în Ungaria, a menţionat că „livrările de arme (de către americani Ucrainei, n.r.) nu vor face decât să contribuie la pierderi de vieţi omeneşti în regiunile afectate de război” din Ucraina.

„Sunt profund convins că oriunde şi oricând sunt livrate arme în zone de conflict, rezultatele nu vor fi decât dintre cele mai rele”, a adăugat liderul de la Kremlin în conferinţa de presă cu jurnaliştii.

În declaraţiile sale Putin a făcut referire la armele letale pe care Statele Unite intenţionează să le livreze Kievului pentru armata ucraineană în ofensiva acesteia împotriva rebelilor proruşi din regiunile estice ale ţării. „Potrivit informaţiilor noastre, armele americane ar fi fost deja livrate” Kievului, a mai declarat şeful statului rus postului de televiziune de stat rus Channel One. Liderul de la Kremlin a avertizat cu această ocazie că armele letale livrate Kievului vor „aprinde flacăra războiului în estul ţării”.

Citeşte şi Budapesta: Miting de protest faţă de preşedintele rus: Putin, NIET!, Europa, YES!

La rândul lor, Kievul şi ţările occidentale acuză Moscova de luni de zile că îi înarmează pe rebelii proruşi din estul Ucrainei, acuzaţii pe care Moscova le-a respins sistematic.

În decembrie 2014, Congresul SUA a votat o lege prin care a autorizat livrarea de arme Kievului. Dar legea nu a fost pusă în practică, din cauza ameninţărilor ruse că un asemenea gest făcut de SUA şi acceptat de Kiev ar echivala cu o declaraţie de război.